Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kissinger er Bushs rådgiver

Reporter Bob Woodward påstår at Henry Kissinger, tidligere utenriksministeren i Nixon-regjeringen, er rådgiver for George W. Bush.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den kontroversielle utenrikspolitikeren Henry Kissinger er Bushs hemmelige rådgiver, påstår den anerkjente reporteren Bob Woodward. Uttalelsene kommer i et intervju som skal sendes i programmet 60 minutes 1.oktober, der han kommer med sterke anklager mot Bushs håndtering av Irak-krigen.

Kissinger var utenriksminister under Nixon-regjeringen som måtte gå av etter Watergate-skandalen, som nettopp Bob Woodward avslørte.

- Seier eneste utvei

Woodward forteller at presidenten og visepresidenten ofte møtte Kissinger for å få råd om krigføringen i Irak. Og rådet hans var ifølge reporteren ganske entydig:

«Seier er den eneste meningsfulle utveien», skal ha vært hovedbudskapet til den tidligere utenrikspolitikeren.

Reporteren mener Kissinger gjentar det samme budskapet som han feilet med under Vietnam-krigen.

- Kissinger kjemper Vietnamkrigen om igjen, fordi problemet i hans øyne var at vi mistet viljen i Vietnam, uttaler Woodward i intervjuet.

Tidligere Nobelprisvinner

BUSHS HEMMELIGE RÅDGIVER: Den prominente utenrikspolitikeren Henry Kissinger har gitt bush råd om krigføringen i Irak, hevder reporter Bob Woodward. Foto: Scanpix
BUSHS HEMMELIGE RÅDGIVER: Den prominente utenrikspolitikeren Henry Kissinger har gitt bush råd om krigføringen i Irak, hevder reporter Bob Woodward. Foto: Scanpix Vis mer

Kissinger hadde viktige posisjoner innenfor USAs utenrikspolitikk fra 1969 til 1977, som sikkerhetsrådgiver og som utenriksminister. I 2002 utnevnte Bush Kissinger til å lede en uavhengig granskningskommisjon etter terrorangrepene 11.september.

Politikeren, som nå er blitt 83 år gammel, ble også tildelt en omdiskutert Nobels fredspris for sin rolle i forhandlingene for å ende Vietnamkrigen i 1973.

STERKE PÅSTANDER: Reporteren Bob Woodward har skrevet bok om Bush-administrasjonens håndtering av Irak-krigen.