- Kissinger er en terrorist

- Henry Kissinger er avslørt som krigsforbryter og terrorist. Det må bli slutt på at en slik mann reiser kloden rundt som en av verdens best betalte og respekterte foredragsholdere, sier Erik Solheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kissinger burde heller svare for seg i krigsforbrytertribunalet i Haag, mener den tidligere SV-lederen.

Dokumenter som blir åpnet for offentligheten i USA om kort tid viser at USAs mangeårige utenriksminister Henry Kissinger gikk inn for at Chiles lovlig valgte president Salvador Allende skulle likvideres. Det var Augosto Pinochets soldater som gjorde jobben under statskuppet i 1973.

Nok dokumentasjon

Pinochet venter på sin skjebne i London, der han er holdt tilbake av britiske myndigheter. En spansk domstol krever den gamle diktatoren utlevert for forbrytelsene han begikk som kuppgeneral og president.

{ndash}Det er tusener av dokumenter fra CIA, Forsvarsdepartementet, Utenriksdepartementet og andre som vil bevise Spanias sak mot Pinochet, sier Peter Kornbluh ved National Securitive Archive i Washington D.C. Dokumentene kan avsløre at den amerikanske regjeringen var direkte involvert i arbeidet for å bli kvitt den eneste sosialistiske presidenten på det latinamerikanske fastlandet, med Kissingers ønske om at president Allende burde likvideres som det mest oppsiktsvekkende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer