- Kissinger er en terrorist

- Henry Kissinger er avslørt som krigsforbryter og terrorist. Det må bli slutt på at en slik mann reiser kloden rundt som en av verdens best betalte og respekterte foredragsholdere, sier Erik Solheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kissinger burde heller svare for seg i krigsforbrytertribunalet i Haag, mener den tidligere SV-lederen.

Dokumenter som blir åpnet for offentligheten i USA om kort tid viser at USAs mangeårige utenriksminister Henry Kissinger gikk inn for at Chiles lovlig valgte president Salvador Allende skulle likvideres. Det var Augosto Pinochets soldater som gjorde jobben under statskuppet i 1973.

Nok dokumentasjon

Pinochet venter på sin skjebne i London, der han er holdt tilbake av britiske myndigheter. En spansk domstol krever den gamle diktatoren utlevert for forbrytelsene han begikk som kuppgeneral og president.

{ndash}Det er tusener av dokumenter fra CIA, Forsvarsdepartementet, Utenriksdepartementet og andre som vil bevise Spanias sak mot Pinochet, sier Peter Kornbluh ved National Securitive Archive i Washington D.C.
Dokumentene kan avsløre at den amerikanske regjeringen var direkte involvert i arbeidet for å bli kvitt den eneste sosialistiske presidenten på det latinamerikanske fastlandet, med Kissingers ønske om at president Allende burde likvideres som det mest oppsiktsvekkende.

Kissinger og Karadzic

{ndash}Kissinger er mannen som sto bak julebombingen av sivile i Hanoi under Vietnamkrigen. Når det nå er avslørt at han gikk inn for å ta livet av Allende, så betyr det at mannen er både krigsforbryter og terrorist, sier Erik Solheim.

{ndash}Han burde stilles for krigsforbryterdomstolen i Haag, akkurat som Radovan Karadzic og Radko Mladic, de bosniske serbernes ledere under krigen i Boisnia, sier Solheim.