Kista i denne bilen inneholdt ikke et lik, men et halvt tonn ulovlig kaviar

Verdt 1,3 millioner kroner.

SVARTEDAUEN: Karene som kjørte likbilen til det lokale begravelsesbyrået forsøkte i det lengste å lure politiet til at de faktisk fraktet et lik. Det gjorde de imidlertid ikke. Foto: AP Photo/APTN/NTB scanpix
SVARTEDAUEN: Karene som kjørte likbilen til det lokale begravelsesbyrået forsøkte i det lengste å lure politiet til at de faktisk fraktet et lik. Det gjorde de imidlertid ikke. Foto: AP Photo/APTN/NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Khabarovsk i Russlands fjerne øst ved grensa til Kina fikk seg litt av et sjokk, da de i går stoppet en likbil som kjørte for fort, skriver Associated Press.

Den 31 år gamle sjåføren sa først til politiet at han fraktet liket av en kvinne. De ba om å få ta en titt i bilen, og både kiste og dekorasjoner var på plass bak i bilen. Da de undersøkte nærmere fikk de  seg imidlertid en overraskelse.

Ingen lik Ifølge Siberian Times var sjåføren nervøs, og han hadde heller ikke noe dødssertifikat i bilen. Samtidig som bilen ble stoppet skal i tillegg en Land Rover ha forsøkt å avlede politiet - men politiet lot Land Roveren gå, og instinktene viste å betale seg.

Det var nemlig ingen lik i kista, men heller et gigantisk lager med eksklusiv russisk kaviar.

DYRT: Kaviar er kjent som Russlands svarte gull, i likhet med olje. Det var bokser av denne typen som ble funnet i likbilen. Foto: AP Photo/APTN/ NTB scanpix
DYRT: Kaviar er kjent som Russlands svarte gull, i likhet med olje. Det var bokser av denne typen som ble funnet i likbilen. Foto: AP Photo/APTN/ NTB scanpix Vis mer

Hele bilen var faktisk overfylt med den svarte kaviaren som er et symbol på luksus og rikdom i Russland.

Under tepper og i kjølebokser, lå det små kaviarbeholdere, hvert fall om vi skal dømme ut fra Siberian Times' bilder.

Til sammen hadde den 31 år gamle sjåføren og hans 33 år gamle medsammensvorne hele 956 beholdere kaviar bak i bilen, tilsvarende omkring 480 kilo, ifølge det russiske innenriksdepartementet. Kaviaren skal ha en verdi på drøye 1,3 millioner kroner.

Ulovlig Dette er slettes ingen harmløs mengde i Russland. Kaviarproduksjon er nemlig strengt regulert i landet, i frykt for at støren - hvis rogn gir den beste kaviaren - skal dø ut.

Frakten av det store kvantumet anses dermed som smugling, en handling ingen av mennene vedkjente seg.

Ifølge de to, ble de kontaktet av en fremmed mann som lovte å betale dem rundt 3500 kroner for å frakte «et lik», og at noen de ikke kjente hadde lastet kista inn i bilen.