Putin og Xi:

«Kiste»-møte vekker oppsikt

Vladimir Putin har en tendens til å få oppmerksomhet rundt sitt møte-møblement. Det skjedde også etter møtet med den kinesiske presidenten torsdag.

MØTE RUNDT EN? En kreasjon plassert imellom den russiske og den kinesiske presidenten har fått flere til å undre. Foto: Alexandr Demyanchuk / Sputnik / Kreml / AP / NTB
MØTE RUNDT EN? En kreasjon plassert imellom den russiske og den kinesiske presidenten har fått flere til å undre. Foto: Alexandr Demyanchuk / Sputnik / Kreml / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år var det et enormt bord som skapte overskrifter, og nå vekker en ny kreasjon oppsikt, etter torsdagens toppmøte mellom Putin og Kinas Xi Jinping.

I den usbekiske byen Samarkand møttes de to presidentene ansikt til ansikt for første gang siden Putin invaderte Ukraina i februar. Turen til Usbekistan er også Xis første utenlandstur siden coronapandemien brøt ut.

- En kiste?

Plassert på god avstand fra hverandre, ble både Taiwan og Ukraina diskutert. Men også det som var plassert mellom dem har fanget oppmerksomheten til enkelte.

Det som ser ut til å være en slags blomsterkasse, kan også minne om noe helt annet.

- Mellom Xi og Putin … er en kiste? spør den amerikanske statsviteren og leder av tenketanken Eurasia Group Ian Bremmer på Twitter.

Også Kenneth Roth, tidligere leder for Human Rights Watch, kommenterer seansen som er avbildet.

- Uansett om det tilfeldig eller en spøk, det ser ut som Putin og Xi Jinping holdet møte rundt en kiste. Signaliserer døden til hva? Deres håp om å overtale noen som helst om at et autokratisk styresett tjener innbyggerne i et land bedre enn en pålitelig regjering? spør han seg på Twitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer