TOK I MOT SIN DØDE BROR: Jaroslaw Kaczynski kneler ved kista til sin bror, president Lech Kaczynski. Foto: REUTERS/Kacper Pempel/Scanpix
TOK I MOT SIN DØDE BROR: Jaroslaw Kaczynski kneler ved kista til sin bror, president Lech Kaczynski. Foto: REUTERS/Kacper Pempel/ScanpixVis mer

Kisten med Kaczynski kom hjem til Polen

Nå skal han på sin siste reise gjennom Warzsawas gater. Ble identifisert av tvillingbroren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| WARSZAWA (Dagbladet): Kisten med Polens president Lech Kaczynski kom i ettermiddag til Warsawa.

En siste reiseDet var tidligere statsminister Jaroslaw Kaczynski som identifiserte liket av tvillingbroren Lech i Moskva i går. Presidenten var blant de 96 omkomne i flyulykken i Russland i går.

Han vil i dag legge ut på sin siste reise gjennom gatene i Warzsava mot presidentpalasset. Der vil det være likskue i dag og trolig mandag, får Dagbladet opplyst.

Se reiseruta her.

Usikkerhet rundt begravelseNyhetsbyrået Reuters melder at også hans kone Marias kiste kom til Warsava i ettermiddag. Men Polens største avis, tabloidavisa Fakt, melder derimot at skadene på kvinnen de tror er Maria er såpass omfattende at liket hittil ikke har blitt identifisert.

Det kan bety at begravelsen av presidentparet kan bli utsatt i opptil seks uker, ettersom russiske myndigheter trolig vil foreta en DNA-test for å finne svaret på om kvinnen faktisk er den omkomne presidentfruen.

24 av 96 identifisertMilitærflyet som fraktet kisten til den døde presidenten tilbake til hjemlandet ble møtt av fungerende president Bronislaw Komorowski og statsminister Donald Tusk på flyplassen i den polske hovedstaden.

Lech Kaczynski og hans kone Maria omkom i flystyrten i Smolensk vest i Russland i går morges. I alt 96 personer døde, deriblant deler av en polske makteliten. 24 av de 96 omkomne skal være identifisert. Polske myndigheter har satt opp fly til Moskva som pårørende kan benytte for å identifisere sine egne. 

MINNESTUND:Wroclaw, Polen: Minnegudstjeneste i den katolske kirken St. Elisabeth av Ungarn etter flyulykken der Polens president og store deler av den politiske og militære elite omkom. Presidenten var speiderbevegelsens høye beskytter. Det var derfor veldig mange unge speidere tilstede under gudstjenesten. 
Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
MINNESTUND:Wroclaw, Polen: Minnegudstjeneste i den katolske kirken St. Elisabeth av Ungarn etter flyulykken der Polens president og store deler av den politiske og militære elite omkom. Presidenten var speiderbevegelsens høye beskytter. Det var derfor veldig mange unge speidere tilstede under gudstjenesten. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet Vis mer