Kite-surfer (32) omkom i Oslofjorden

Oslo-mannen ble meldt savnet onsdag kveld etter at han i 18.30-tida krasjet i et skjær i Bunnefjorden, mellom Hvervenbukta og Nesodden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det ble satt i gang en voldsom leteaksjon, og klokken 23.19 fant letemannskapene den omkomne i sjøen.

- Jeg kan bekrefte at det er den savnede kiteren som er funnet, sier vaktleder Hans Sjåvåg ved Kriminalvakta i Oslo til Dagbladet.no.

32-åringen slo trolig hodet i fjæresteinene på Skjærholmen.

- Han mistet bevisstheten og ble deretter dratt ut i sjøen, sa operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no tidligere i kveld.

I forkant av ulykken skal mannen og hans bror ha drevet med kiting - en vannsport der man står på såkalt wakeboard med en miniparaglider festet rundt livet.

Ifølge politiet ble broren hjelpeløst vitne til at 32-åringen forsvant i sjøen.

Leteaksjon

Hovedredningssentralen på Sola fikk melding om ulykken klokka 18.43. Det ble umiddelbart satt i gang en stor leteaksjon etter mannen.

- Det deltar minst 17 båter i søket. Det er båter fra politiet, ambulansetjenesten, brannvesenet, havnevesenet og kystvakta på stedet, i tillegg til flere private båter, sa vakthavende redningsleder Nils-Ole Sunde ved Hovedredningssentralen til Dagbladet.no tidligere i kveld.

Det var mørkt i søkeområdet, men et Sea King-redningshelikopter utstyrt med varmesøkende kamera hjalp til i søket.


- I tillegg er det lyskastere der, så letingen fortsetter selv om det er mørkt, sa operasjonsleder Belle til Dagbladet.no klokka 21.45.