Kiwi-angrepet satte 30 nettsteder ut av spill

- Angrep som dette skjer hele tida, sier Nasjonal sikkerhetsmyndighet.

HACKET SEG INN:  Aktivister knyttet til anonymous skal ha stått bak angrepet mot Kiwi i natt. Det lammet over 30 norske nettsider. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet.
HACKET SEG INN: Aktivister knyttet til anonymous skal ha stått bak angrepet mot Kiwi i natt. Det lammet over 30 norske nettsider. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hacktivistene som i natt kapret Kiwis nettsider og la ut en melding med trusler mot norske myndigheter, sørget samtidig for å sette rundt 30 nettsteder ut av spill. Nettstedene lå på samme server som Kiwi sin, og administreres av Portu.

- Serveren vår ble angrepet, men meldingen ble bare lagt ut på kiwi.no. Vi opplever det derfor som et målrettet angrep der målet var å få fram et budskap på Kiwi sine nettsider, sier daglig leder Majoran Vivekananthan i Portu til Dagbladet.

Blant annet ruteopplysningen 177 og Weifa sine nettsider ble rammet av hackerangrepet mot Kiwi.

Ikke datatyveri - De har ikke slettet noe eller kopiert noe informasjon. Jeg synes det er et uakseptabelt angrep. Jeg har sympati for alle mulige lovlige måter å demonstrere på, men dette blir bare uakseptabelt og feigt. Kiwi er ikke en politisk organisasjon, sier Vivekananthan.

Det skal ikke ha ligget noe sensitiv informasjon tilgjengelig for hackerne som brøt seg inn på serveren i løpet av natten.

Portu regner med å ha samtlige nettsider oppe igjen i løpet av dagen. Først skal alle flyttes til en ny server med nye sikkerhetstiltak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer