Kiwi-ansatte pågrep mistenkt fyllekjører og ringte politiet

Kunden har ikke alltid rett: Bilføreren framsto som meget beruset, og ble holdt igjen til politiet kom.

TATT: Mannen framsto som åpenbart beruset og to Kiwi-ansatte hindret ham i å kjøre bort. Her blir mistenkte overtatt av politiet. Foto: Torbjørn Berg
TATT: Mannen framsto som åpenbart beruset og to Kiwi-ansatte hindret ham i å kjøre bort. Her blir mistenkte overtatt av politiet. Foto: Torbjørn BergVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tildragelsen fant sted i Kiwi Bølevegen i Skien i ettermiddag.
- Det var en kunde som gjorde oss oppmerksom på mannen som satt bak rattet i bilen sin, som sto parkert ved butikken. Han var etter alle solemerker meget beruset. Da må vi rett og slett reagere. Vi tar sikkerheten på alvor, forteller Petter, som jobber ved Kiwi-butikken, til Dagbladet.no.

- Fersk gjerning
Ifølge butikkmedarbeiderne framsatte mannen trusler mot dem, og de ønsker derfor ikke å stå fram med fullt navn og bilde av frykt for represalier. Petter og en annen ansatt hindret karen i å kjøre av gårde, og politiet ble varslet.

Bilkjøreren er ikke ukjent for de ansatte ved butikken.
 - Han er kunde her, og var innom butikken tidligere på dagen. Også da mente vi han var beruset, men vi rakk ikke å gripe inn før han kjørte sin vei, sier Petter til Dagbladet.

Barn i bilen
- Da hadde han et barn i bilen. Vi anmeldte ham til politiet. Men så dukket han jammen opp her igjen utpå ettermiddagen. Da politiet kom fikk vi også tak i kunden som hadde observert ham tidligere på dagen, slik at politiet fikk vitneprov, sier Petter.

Operasjonsleder Gunnar Hansen ved Telemark politidistrikt er fornøyd med innsatsen til de ansatte i Kiwi-butikken.

-Voksent gjort
- Det var voksent gjort. Samtidig gjorde de det som en hver borger har rett til, å foreta en borgerarrestasjon dersom de kommer ut for slike ting, sier Hansen til Dagbladet.no.

Han ønsker imidlertid å rette en liten advarsel til dem som nå ønsker å løpe ut og gjøre politiets arbeide.
- Situasjonen må vurderes. Det kan også medføre fare dersom en griper inn, sier Gunnar Hansen.

Da politiet kom, valgte bilføreren å følge med patruljen uten å skape vanskeligheter av noe slag. Politiet opplyser at det er begrunnet mistanke om kjøring i påvirket tilstand. Mannen ble derfor tatt med til utvidet blodprøve.

KIWI: Ansatte ved denne butikken i Skien holdt igjen bilføreren som framsto beruset. Foto: Torbjørn Berg
KIWI: Ansatte ved denne butikken i Skien holdt igjen bilføreren som framsto beruset. Foto: Torbjørn Berg Vis mer