Kiwi-Bob har 2,2 millioner på bok

Men ligger ikke på latsiden av den grunn. Denne uka har han tjent 16 000 skattefrie kroner.

MED GRUNN TIL Å GLISE: Kiwi-Bob, eller Bob Mellemstrand som han egentlig heter, finner stadig utgåtte varer på Kiwi-butikker. Foto: Alf Ove Hansen/Dagbladet
MED GRUNN TIL Å GLISE: Kiwi-Bob, eller Bob Mellemstrand som han egentlig heter, finner stadig utgåtte varer på Kiwi-butikker. Foto: Alf Ove Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Bob Mellemstrand (34) - bedre kjent som Kiwi-Bob - er fornøyd med fangsten denne uka. Han har tjent 16.000 kroner, bare denne uka.

I sin svarte Polo med «Kiwi-Bob» skrevet på sidene, som butikkjeden ga ham i 2003, bruker han dagene sine på å finne varer som har gått ut på dato i landets Kiwi-butikker. Kiwi har holdbarhetsgaranti, noe som vil si at du er garantert å enten få varene gratis, eller få utbetalt verdien av dem.

Tjener fett på utgått øl
- På mandag fant jeg øl til 2 500 kroner på Kverneland, sier avholdsmannen til Dagbladet.

Også på Sveio fant han øl som hadde gått ut på dato. De hadde en verdi på 5 000 kroner.

Han forteller at han har vært innom flere steder i Rogaland, der han selv er fra, men har også vært innom Notodden, Kongsberg og Drammen denne uka.

- Jeg var i Drammen og fant endel øl der og, og på en annen butikk jeg ikke husker helt hvor var fant jeg 50 sjokoladeplater som kostet 30 kroner per stykk. Også fant jeg kyllinglår, sier han.

TJENER FETT PÅ ØL: Avholdsmannen Bob Mellemstrand tjener best på øl som er utgått på dato. Foto:Jørn H.Moen/Dagbladet
TJENER FETT PÅ ØL: Avholdsmannen Bob Mellemstrand tjener best på øl som er utgått på dato. Foto:Jørn H.Moen/Dagbladet Vis mer

2,2 millioner på bok
Han forteller at han hittil i år har tjent 280 000 kroner på sin noe spesielle jobb.

På skattelistene for 2008 kommer det frem at Mellemstrand har en formue på nesten 2,2 millioner kroner. Det er mye, men likevel nærmer han seg ikke kjedeleder Per Erik Buruds 96 millioner kroner.

- Jeg er flink til å spare, svarer Mellemstrand på spørsmål om formuen.

- Jeg har 700 000 på Kiwi-kontoen. Det er reine penger jeg har tjent på Kiwi. Også har jeg mellom 600 000 og 700 000 kroner på en annen konto som kommer fra aksjer og andre ting. Jeg ble påkjørt av en bil da jeg var 10 år, og noe av pengene kommer derfra, sier den uføretrygdede 34-åringen.

- Artig jobb
Til tross for at han nå kan lene seg tilbake og nyte en tilværelse uten sinte butikkeiere og reising, vil han fortsette å tråle Kiwi-butikkene i landet.

TJENER FETT: Bob Mellemstrand  lever av å finne varer utgått på dato i butikkene til matvarekjeden Kiwi. Foto:Jørn H.Moen/Dagbladet
TJENER FETT: Bob Mellemstrand lever av å finne varer utgått på dato i butikkene til matvarekjeden Kiwi. Foto:Jørn H.Moen/Dagbladet Vis mer

- Det er en ganske artig jobb. Jeg treffer mye folk, og det er kjekt å treffe igjen folk man har møtt før. Det er jo ofte de som jobber på butikken, men det er også en del ungdommer som kjenner meg igjen. I Drammen var det noen som stoppet opp og sa «Se, det er Kiwi-Bob».

- Det er bare gøy, synes Mellemstrand.

Han forteller at noen på Kiwi-butikkene blir sure, men at de fleste er greie.

- Noen har blitt sure. På Tvedestrand fant jeg åtte esker med druer som var stygge. Om man finner dårlig frukt skal man egentlig få dobbel pris tilbake, men det fikk jeg ikke.

- Han i butikken ble ganske sur, sier han.

2,2 MILLIONER PÅ BOK: Kiwi-Bob har tjent 280 000 kroner hittil i år. Foto:Jørn H.Moen/Dagbladet
2,2 MILLIONER PÅ BOK: Kiwi-Bob har tjent 280 000 kroner hittil i år. Foto:Jørn H.Moen/Dagbladet Vis mer

Mellemstrand understreker at de fleste er ganske greie.

Besøkte barnehjemsbarn
Den rike 34-åringen driver også med veldedighet.

- For en måned siden var jeg med organisasjonen KPK(Kristne Pensjonerte Konfirmanter) til et barnehjem i Ukraina. Der bor det 20 barn, sier Mellemstrand, som har to fadderbarn som han betaler 200 kroner i måneden.

Han har også bidratt med over 40 000 kroner, slik at han som leder arbeidet i Ukraina kan kjøpe en bil.

Les om da Dagbladet Magasinet var med Mellemstrand på raid i 2007.

HAR KONTROLL: Mens andre datojegere arbeider vilkårlig, arbeider

Kiwi-Bob systematisk.

Foto:Jørn H.Moen/Dagbladet
HAR KONTROLL: Mens andre datojegere arbeider vilkårlig, arbeider Kiwi-Bob systematisk. Foto:Jørn H.Moen/Dagbladet Vis mer

På grunn av flere upassende personangrep ser vi oss nødt til å stenge debatten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer