Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kiwi-Bob raider igjen

I fjor fikk Bob Mellemstrand (29) bil av Kiwi-kjeden, fordi han fant så mange varer som var utgått på dato. I år slår han alle rekorder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Mange husker artige «Kiwi-Bob» fra i fjor, mannen som utnytter Kiwi-kjedens datogaranti til det ytterste. Kjeden gir deg varene gratis hvis de er utgått på datoen. Har de ikke varen inne, får du penger. Og er varen øl, får du automatisk pengene tilbake. Det har Bob gjort det meste utav.

-  Hittil i år har jeg tjent omtrent 67 000 kroner. I hele fjor tjente jeg 66 000, så jeg slår min egen rekord, sier han fornøyd. Bare den siste uka har han tjent over 11 500 kroner på utgåtte varer.

Når Dagbladet ringer, er Bob på Evje for å sjekke en butikk der. Den siste uka har han reist rundt hele kysten fra Haugesund til Arendal, og tilbake over fjellet.

-  Jeg fant ingenting i verken Lyngdal eller Arendal. Men på Tangvall i Søgne kom jeg over 40 sekspakninger med Ringnes på boks. Det ga meg over 5400 kroner, forteller «Kiwi-Bob».

Fikk bil

Dette skjedde tirsdag, etter at jærbuen hadde vært på Søm i Kristiansand og funnet utgått øl for 1100 kroner. Dagen før kom han over utgått Seidel-øl for nesten 2500 kroner i Stavanger, og han sopte inn et liknende beløp på Tau i Ryfylke forrige fredag. I sum ei ukelønn på nærmere 12 000 kroner.

I august i fjor betalte Kiwi brorparten av prisen for en ny Volkswagen Polo, som belønning for Mellemstrands utrettelige innsats. Bilen har virkelig fått kjørt seg.

-  På de 14 månedene har jeg kjørt 32 500 km, sier Bob, som ofte sover i bilen når han er på tur.

Administrerende direktør i Kiwi-kjeden, Per-Erik Burud, sier han er veldig fornøyd med at Kiwi-Bob holder det gående.

-  Tjener på det

-  Vi tjener på dette. Det vi betaler ut i garantipenger, beløper seg til noen få hundre tusen. I forhold til omsetningen vår er det ingenting, og svinnet vårt er gått betraktelig ned, sier Burud.

-  Tyder ikke Bobs funn på at det florerer av utgått øl i Kiwi-butikkene?

-  Nei, men hvis betjeningen ikke er flink nok til å rullere varene, kan utgåtte ting bli stående. Det skal ikke skje, men det kan skje, sier Burud.

PÅ VEIEN IGJEN: Bob Mellemstrand raider Kiwi-butikker over hele Sørvestlandet i jakt på utgåtte varer i Kiwi-butikker. Sånt blir det penger av.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media