DATOJEGER: Bob Mellemstrand (34) tjener gode penger på å finne utgåtte varer i Kiwi-butikker. Foto: Alf Ove Hansen
DATOJEGER: Bob Mellemstrand (34) tjener gode penger på å finne utgåtte varer i Kiwi-butikker. Foto: Alf Ove HansenVis mer

Kiwi-Bob tjente 15000 kroner på fire dager

Tjener trolig mer enn 200 000 skattefrie kroner også i år på å jakte gamle varer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Fra tirsdag til fredag i forrige uke raidet Bob Mellemstrand, også kjent som Kiwi-Bob, Kiwi-butikker i Kristiansand, Arendal, Larvik, Sandefjord, Drammen, Kongsberg, Karmøy og Haugesund. Turen ble avsluttet med et lite raid i hans nærområde mandag denne uka, og Kiwi-Bob, som er fra Nærbø på Jæren, kan se tilbake på ei innbringende uke.

De snaue fem dagene med jobb gir Bob en god start på et nytt Kiwi-år.

- Jeg tjente rundt 15000 kroner på å finne gamle varer, sier den uføretrygdede mannen til Dagbladet.no.

- Gammelt øl
I sin svarte Polo med «Kiwi-Bob» skrevet på sidene, som butikkjeden ga ham for fem og et halvt år siden, tjener Bob nå mer enn 200 000 skattefrie kroner årlig på å jakte utgåtte varer to, tre dager i uka.

I 2007 innkasserte han 240 000 kroner ved å utnytte til fulle Kiwis kvalitetsgaranti.

I fjor tjente han mellom 210 000 og 220 000 kroner på sin innbringende hobby.

Kiwi gir gratis vare om du finner noe i hyllene som har gått ut på dato. Om butikken ikke kan tilby samme vare gratis, vanker det kontanter. Finner du rusbrus, øl eller tobakksvarer som er utgått på dato, får du uansett kontanter. Disse varene har ikke butikkene lov til å gi bort.

- Jeg tjener nok mest penger på gammelt øl. Og jeg som ikke drikker en gang, sier Kiwi-Bob.

- Ellers pleier jeg å spørre om jeg ikke bare kan ta med meg Dagbladet og VG. De går jo ut på dato samme dag, fleiper datojegeren.

Over 700 000 kroner
Bob Mellemstrand ble landskjent da han for fem år siden begynte å reise fra Kiwi-butikk til Kiwi-butikk på jakt etter utgåtte varer.

Den uføretrygdede 34-åringen har tjent over 700 000 skattefrie kroner siden 2002, og har blant annet pusset opp huset for Kiwi-pengene.

I slutten av mai 2007 var Dagbladet Magasinet med Bob på Kiwi-raid.

— Jeg har fire forskjellige notisbøker. Ei for Haugesund og Karmøy, ei for Jæren og Stavanger, ei for hele Sørlandet og ei for Østlandet. Altså, Skien, Porsgrunn, Kviteseid, Hokksund, Solbergelva, Kongsberg og Drammen. Men ikke Oslo. Der er jeg redd jeg hadde kjørt meg vill, forklarte han Magasinet.

- Angrer du på bilgaven, Kiwi-sjef Per Erik Burud? spurte Dagbladet.no 10. mai 2007.

- Nei, tvert i mot. Svinn og gamle varer har det aldri vært så lite av som etter at Bob begynte som omreisende butikkdetektiv. Bra for oss, bra for Bob og bra for Kirkens Bymisjon og Frelsesarmeen som får kjøttet. Fant han gammelt øl for 20.000, sier du? Helt topp. Regionsjefen vår i Rogaland og mange butikkeiere skryter av jobben. Han holder seg innenfor grensene, uttalte administrerende direktør Per Erik Burud til Dagbladet.no.

Planer om ny tur
Hele neste uke skal Kiwi-Bob holde seg hjemme, men utelukker ikke enkeltraid i sitt nærområde.

- Men i begynnelsen av neste måned drar jeg til Drammen, sier Kiwi-Bob.

Butikkeiere er herved advart.

PÅ JAKT: Dersom Kiwi-Bob finner gammelt øl, må Kiwi betale ham prisen på varen. Foto: Jørn H. Moen
PÅ JAKT: Dersom Kiwi-Bob finner gammelt øl, må Kiwi betale ham prisen på varen. Foto: Jørn H. Moen Vis mer