KIWI-BOB: Bob Mellemstrand finner stadig utgåtte varer på Kiwi butikker.
Foto : Alf Ove Hansen
KIWI-BOB: Bob Mellemstrand finner stadig utgåtte varer på Kiwi butikker. Foto : Alf Ove HansenVis mer

Kiwi-Bobs største kupp

Fikk nesten 10 000 kroner for øl utgått på dato.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bob Mellemstrand, eller Kiwi-Bob som han er blitt kjent som, har gjort sitt hittil største kupp.

I Kiwi-butikken på Gulskogen i Drammen fant han øl utgått på dato for 9860 kroner.

- Det er det meste jeg har fått noen gang, sier Mellemstrand til Dagbladet.

Mellemstrand har i en årrekke tjent gode penger på Kiwis garantiordning.

Kiwi gir gratis vare om du finner noe i hyllene som har gått ut på dato. Om butikken ikke kan tilby samme vare gratis, vanker det kontanter. Finner du rusbrus, øl eller tobakksvarer som er utgått på dato, får du uansett kontanter. Disse varene har ikke butikkene lov til å gi bort.

I 2007 innkasserte han 240 000 kroner ved å utnytte til fulle Kiwis kvalitetsgaranti. Og i 2009 viste skattetallene at han hadde 2,2 millioner kroner på bok. Men han ligger ikke på latsiden av den grunn.

- Jeg har tjent 130 000 kroner hittil i år, i tillegg til en masse varer. Jeg har det ganske fullt i huset mitt nå, sier Mellemstrand.

Ølet kunne han ikke ta med hjem. Like greit, Mellemstrand er avholdsmann, og øl er uansett det som pleier å gi ham høyest utbetalinger.

- Men jeg har aldri fått mer enn 6000 kroner tidligere, sier han.

Den uføretrygdede mannen har blant annet pusset opp huset for Kiwi-pengene. I 2003 fikk han en bil av Kiwi-kjeden. Flere aviser hadde
skrevet om hans ivrige datojakt og konsernledelsen skjønte at her var det bedre å kjempe med enn mot. Bilen har han fortsatt.

- Jeg kjører ganske mye rundt, den har snart gått 380 000. Jeg er mye rundt i Kiwi-butikken nær der jeg bor i Rogaland, men også andre steder, som på Sørlandet og i Drammen, sier han.

I slutten av mai 2007 var Dagbladet Magasinet med Bob på Kiwi-raid.

ØLKUPP: Utgått øl er det som normalt gir best utbetalinger. Her er Bob Mellemstrand fotografert i aksjon da Dagbladet var med på datovarejakten i 2007.  Foto:Jørn H.Moen/Dagbladet
ØLKUPP: Utgått øl er det som normalt gir best utbetalinger. Her er Bob Mellemstrand fotografert i aksjon da Dagbladet var med på datovarejakten i 2007. Foto:Jørn H.Moen/Dagbladet Vis mer