Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kiwi-franchise er blitt milliardbutikk

På 15 år har kjøpmennene Robert Burud (44) og Jan Lyder Isaksen (56) bygget opp et dagligvareimperium med 22 Kiwi-butikker som omsetter for én milliard kroner.

 Kiwi-suksess:  Robert Burud (midten) og forretningspartneren Jan Lyder Isaksen (t.h.) eier og driver Oslofjordmat AS.
Kiwi-suksess: Robert Burud (midten) og forretningspartneren Jan Lyder Isaksen (t.h.) eier og driver Oslofjordmat AS. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): De investerte 300.000 kroner hver da de åpnet sin første butikk sammen i Asker i 2000, skriver Finansavisen.

NorgesGruppen ble med på satsingen, og eide ved oppstart 60 prosent av driftsselskapet Oslofjordmat, som har franchiseavtale med Kiwi.

- Vi fikk beskjed av ledelsen at vi gjerne måtte satse sparepengene våre, men vi måtte ikke komme å grine til dem om det gikk gærent, sier Robert Burud til Finansavisen.


Selv om fetteren hans Per-Erik Burud ledet Kiwi-kjeden sentralt fra 1991 og frem til sin død i 2011, fikk ikke Robert og Jan noe spesialbehandling i forhold til andre franchisedrivere i Kiwi.

- I begynnelsen gikk det fra hånd til munn. Vi jobbet døgnet rundt i butikken og måtte låne penger privat for å klare å betale lønninger til de ansatte, minnes Burud.

God avkastning Men de to, som begge var oppvokst i hver sin dagligvarebutikk og hadde gått kurs på Norsk Kjøpmannsinstitutt, ga seg ikke. Etter tre år med beinhard jobbing kom de seg over kneika.

- De 300.000 vi satset var mye penger for oss den gangen, men i dag har det jo blitt en kjempebutikk, sier Jan Lyder Isaksen til Finansavisen.

I fjor solgte duoen dagligvarer for 895 millioner kroner, og i år lander de på rundt én milliard. Pengene som ble investert har ynglet godt, og i dag er de to gode for flere titall millioner hver.

Det de har tjent er pløyd inn i eiendom og entreprenørvirksomhet, samt at Burud sitter på en mindre aksjepost i NorgesGruppen.

image: Kiwi-franchise er blitt milliardbutikk
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media