PROFILERT: Kiwi-sjef Per-Erik Burud (48) er en av Norges mest profilerte forretningsmenn, og deltok blant annet selv i reklamefilmer for sin butikkjede. Her fra reportasjen Den store bleiekrigen fra Dagbladet Magasinet i 2004. Foto : Linda Næsfeldt
PROFILERT: Kiwi-sjef Per-Erik Burud (48) er en av Norges mest profilerte forretningsmenn, og deltok blant annet selv i reklamefilmer for sin butikkjede. Her fra reportasjen Den store bleiekrigen fra Dagbladet Magasinet i 2004. Foto : Linda NæsfeldtVis mer

Kiwi-milliardær Per-Erik Burud (48) savnet etter båtulykke

Var i RIB-båt med kona og et vennepar utenfor Tjøme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det bekrefter Kiwi overfor Dagbladet.

Sikkerhetssjef Andreas Wormdahl på Kiwis hovedkontor på Lierstranda ble orientert om båtulykka i morges. Sjefen Per-Erik Burud fryktes omkommet i ulykka.

Stor sorg - Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om at to mennesker er omkommet og at Per-Erik er savnet. Vi kan i det lengste håpe at han er i live, sier Wormdahl til Dagbladet ved 13.35-tiden.

Om lag 100 ansatte jobber ved Kiwis hovedkontor, og de som ikke er på ferie er orientert om ulykken.

Kiwi er en del av landets største dagligvaregruppering, NorgesGruppen.

Over 10.000 varslet I ettermiddag er alle de om lag 12.000 ansatte i NorgesGruppen og kjøpmenn og forbindelser varslet om ulykken via gruppens intranett.
I alt 27.000 mennesker er involvert i NorgesGruppens butikk- og grossistvirksomhet.

- Vi har ganske nylig fått bekreftet at alle de nærmeste pårørende til de omkomne og savnede Per-Erik Burud er varslet, sier informasjonssjef Kine Søyland til NorgesGruppen.

Burud var i ulykkesbåten sammen med kona og et vennepar. Begge de to kvinnene, som var 41 og 43 år gamle, er bekreftet omkomne. Buruds kamerat overlevde ulykka og fikk bare lettere skader.

De pårørende får nå hjelp av et kommunalt kriseteam.

Milliardær Det var ved 04-tida natt til i dag at båten med de fire kom ut for ei ulykke utenfor Tjøme. Både helikopter og redningsskøyte ble sendt til ulykkesstedet; omkring 40 minutter senere ble de to kvinnene hentet opp fra sjøen.

De to ble sendt til sykehus i redningshelikopter, men ved 07-tida bekreftet sykehuset at de to var døde.

Per-Erik Burud begynte i Kiwi i 1991, og har siden den gang bygget seg opp en formue på over en milliard kroner.

Ifølge Kapital var han nå Norges 135. rikeste mann, med en formue på 1,2 milliarder kroner.

Folkelig Han har de siste årene fått massiv medieomtale grunnet hytte- og huskjøp, men har hele veien beholdt et folkelig image - ikke minst i forhold til profilering og drift av Kiwi-kjeden - med slagordet «kjapt, trygt og billig», og kampen mot moms på frukt og grønt.

Kiwi har under Buruds ledelse vokst til en av Norges fremste dagligvarekjeder. Han har selv deltatt aktivt i markedsføringen, blant annet ved å stille i reklamefilmer vist på riksdekkende TV.

Ulykkesbåten var en rask, lett fritidsbåt av typen Goldfish RIB.

De fire ble slynget ut i sjøen ved 04-tida. Ulykkesbåten ble trukket på land ved 09-tida.

Årsaken til ulykka er ikke kjent.

Dagbladet kommer med mer.

SØKER: Redningskrysseren Simrad søker med dykkere nord for Flåtaskjær. Foto: Eirik H. Urke / Dagbladet
SØKER: Redningskrysseren Simrad søker med dykkere nord for Flåtaskjær. Foto: Eirik H. Urke / Dagbladet Vis mer