- Kjære alle dere som har tripp-trapp stoler

Selvironisk Schulerud om stolflausen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SE VIDEO: Samvirkelaget rapper mot Schulerud.

(Dagbladet.no):  Ingrid Schulerud klarte å erte på seg både hvermannsen og politikere med sine uttalelser i Dagbladet på mandag.  

Hun sa blant annet at hun var lei av norsk interiørhysteri og mote-tyranni, og at «-Åtte av ti hjem jeg besøker har de samme Arne Jacobsen-stolene». Slike stoler koster fra 3000 kroner og oppover.

- Unnskyld

I går delte Schulerud og ektemannen Jens Stoltenberg ut designpriser i Norsk Form.

Da hun tok mikrofonen i går hadde hun et par ting å si før selve prisutdelingen kunne starte.

-  Jeg tenkte å åpne med å si: Kjære alle dere som har tripp-trapp stoler, og dere som ikke har det. Alle dere som har Jærbu-stoler, og dere som ikke har det. Dere som har Ikea-stoler, og dere som ikke har det. Og til alle mine venner som ikke har Arne Jacobsen stoler - unnskyld. 

Denne åpningen fikk forsamlingen til å humre godt.

Skal lese nøyere gjennom

Ingrid Schulerud, som er byråsjef i Utenriksdepartementet, mener å ha lært et par ting av episoden.

- Det lærte meg jo noe om å kanskje lese litt nøyere gjennom sitater i intervjuer, sa en blid statsministerfrue til Scanpix/NTB.

Uttalelsen om Arne Jacobsen-stolene var ironisk ment, forklarer hun.

Uvanlig nok var Jens Stoltenberg mindre i fokus enn sin kone denne gang, men han måtte finne seg i å kommentere stol-problematikken han også.

- Jeg er i mange forskjellige hjem med mange forskjellige stoler, og jeg vet ikke hva de stolene heter engang. Jeg tror vi skal bruke kreftene våre på å diskutere viktige politiske forskjeller og ikke hva vi mener om stoler, sa en lett oppgitt statsminister.

DESIGNINTERESSERT: Ingrid Schulerud er byråsjef i UD. Her er hun fotografert på Kunstindustrimuseet, og i går delte hun ut Norsk Forms designpriser.