Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjære Gordon Brown: Du drepte sønnen vår

Storbritannias statsminister får skylden for at en britisk soldat mistet livet i Afghanistan.

STERK KRITIKK: John McAleese mener ulykken, hvor hans soldatsønn ble drept i en bomeeksplosjon, kunne vært unngått. Foto: REUTERS
STERK KRITIKK: John McAleese mener ulykken, hvor hans soldatsønn ble drept i en bomeeksplosjon, kunne vært unngått. Foto: REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| John McAleese, faren til den drepte britiske sersjanten Paul, har skrevet et personlig brev til Storbritannias statsminister Gordon Brown.

I brevet, som den engelske avisen Daily Mail har fått tilgang til, retter han sterke skyts mot statsministeren. Faren gir Brown skylden for sønnens død.

McAleese ble drept av en bombeeksplosjon i den Afghanske provinsen Helmand, 20 august i år.

- Kunne vært unngått
- På grunn av deg, har jeg nå en 26 år gammel svigerdatter som står uten mannen sin, og en fire måneder gammel barnebarn som er uten en far, skriver han i brevet.

Han skriver også at han mener ulykken kunne vært unngått hvis soldatenes utstyr hadde vært godt nok.

216 drept
- Jeg tror ikke troppen ble drept av Taliban eller terrorister; de ble drept av de som sendte dem ut. De visste at de ikke hadde det nødvendige utstyret som skulle sørge for deres sikkerhet.

Pauls søster, Hayley, er også kritisk til soldatenes sikkerhet under slike operasjoner - og sier at «nok er nok».

Ifølge avisen har 216 britiske soldater dødd i Afghanistans siden starten på operasjonen for åtte år siden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling