Kjære Jens Stoltenberg

Når Norges månelanding kommer er sannelig ikke godt å vite. Men det ser ut til at Jens Stoltenberg kan ende opp som Buzz Aldrin; han blir andremann på månen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dette politiske innlegg vil jeg dedikere til landets statsminister, eller Buzz Aldrin som jeg velger å kalle ham.

I 1969 dro et amerikansk romfartøy ut i verdensrommet. Kursen var innstilt mot månen. Apollo 11 skulle revolusjonere vår teknologi og kunnskap på mange områder. Det var en mandag, 21. juli og klokken var 03.56 norsk tid.

I dette øyeblikk satte Neil Armstrong sin venstre fot ned på månen, og sa ordene som vi alle har hørt: “Et lite skritt for et menneske, men et stort for menneskeheten.”

Den siste tiden har det vært mye snakk om Norges månelanding. Det var vår egen Jens Stoltenberg som lanserte uttrykket i forbindelse med Norges mål om CO²-rensing på Mongstad. Men nå er månelandingen utsatt – igjen.

Da regjeringen i 2006, mot SVs vilje, gikk inn for å utsette CO²-rensingen på Mongstad var det mange som reagerte. Blant andre Sosialistisk Ungdom og Natur og Ungdom (NU) gikk til sivil ulydighet. Men Buzz Aldrin “beroliget” oss med at vi til slutt skulle få all den CO²-rensinga vi ville ha. Men som mange forventet, deriblant jeg, så blir det ikke slik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer