BEGRAVET AV BROREN: Martin Kildal, broren til Olav Kildal som ble drept i polititjenesten i forrige uke, holdt begravelsen i en fullsatt kirke i Mo i Rana i dag.
Foto: Victor Høgseth / SCANPIX
BEGRAVET AV BROREN: Martin Kildal, broren til Olav Kildal som ble drept i polititjenesten i forrige uke, holdt begravelsen i en fullsatt kirke i Mo i Rana i dag. Foto: Victor Høgseth / SCANPIXVis mer

- Kjære Olav, jeg vil være prest for deg for siste gang

Broren med gripende farvel med politioverbetjent Olav Kildal (58) som ble knivdrept på jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
MO I RANA/OSLO (Dagbladet): Politioverbetjent Olav Kildal i Helgeland politidistrikt ble knivdrept i tjenesten under et rutineoppdrag som skulle gå ut på å transportere en pasient til psykiatrisk sykehus forrige onsdag.

I dag ble han begravet i Gruben kirke i Mo i Rana i en offentlig begravelse. Kirken var full av familie, venner, politikolleger, ambulansepersonell som ønsket å ta farvel med 58-åringen.

Også venner fra  Frelsesarmeen og Frimurerlosjen til stede. Politidirektør Ingelin Killengreen og statssekretær Terje Moland Pedersen var til stede.

Begravet av sin brorDet var en gripende begravelse der hans bror, prest Martin Kildal, ledet seremonien. Det ble også fortalt gode historier fra hans liv som fikk de sørgende til å humre og le av alt han hadde opplevd.

Kildal blir beskrevet som en utrolig sosial person som brydde seg om alle rundt seg. Broren Martin Kildal, som beskrev sitt vennskap med broren som veldig nært, fortalte en historie om da de delte hybel i Bodø for flere år siden.

- Vi hadde alltid besøk. Den første måneden hadde 400 personer skrevet seg inn i gjesteboka, sa han.

Han fortalte også at han for noen år siden sluttet som prest og fikk seg jobb i NAV.

Overtalt sin bror- Da sa Olav til meg at det er prest jeg skulle være, fortalte presten.

Det ble han og i dag begravet han sin bror.

- Kjære kjære Olav, nå vil jeg være prest for deg for aller siste gang.

DREPT PÅ JOBBEN: Olav Kildal (58). 
Foto: Rana Blad / Scanpix
DREPT PÅ JOBBEN: Olav Kildal (58). Foto: Rana Blad / Scanpix Vis mer