EN UKE SIDEN: Flyplassen i Düsseldorf var fylt med lys, blomster og hilsner en uke etter at et Germanwings-fly styrtet i de franske alpene 24. mars. Foto: Martin Meissner / AP / NTB Scanpix
EN UKE SIDEN: Flyplassen i Düsseldorf var fylt med lys, blomster og hilsner en uke etter at et Germanwings-fly styrtet i de franske alpene 24. mars. Foto: Martin Meissner / AP / NTB ScanpixVis mer

«Kjære pilotene på flyet som brakte meg hjem»

Bethanies varme brev etter flytragedien går verden rundt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at det kom fram at piloten Andreas Lubitz etter alt å dømme med vilje styrtet et Germanwings-fly i de franske alpene har mange kviet seg for å fly.

I etterkant av hendelsen har verden sett flere eksempler på hvordan enkeltpersoner har gjort sitt ytterste for å gjøre flyreisen så komfortabel som mulig.

Verdenskjent for tale Piloten Frank Woiton skulle fly samme rute som Germanwings 4U9525 to dager etter at Andreas Lubitz tok med seg 149 mennesker i døden.

Woiton har blitt verdenskjent for den betryggende talen han holdt til sine passasjerer.

- Dere kan stole på at jeg vil sitte sammen med familien min rundt middagsbordet i kveld, fortalte tobarnsfaren over høyttaleranlegget.


En pilot fra det amerikanske flyselskapet Delta annonserte i helga at begge pilotene på flyet hadde kone og barn, på samme måte som Woiton, i tillegg til å være eksmilitære.

Håndskrevet brev Men omsorger går også motsatt vei. Et brev skrevet av en passasjer, som bare går under navnet Bethanie, går nå sin seiersgang på nettet. Blant annet er det omtalt i avisa Independent.

Hun ønsket å takke pilotene for å ha brakt henne trygt hjem.

- I lys av den tragiske hendelsen i de franske alpene nylig og tapet av de stakkars 150 personene, føler jeg behovet for å ta kontakt med dere og rekke ut en medfølende hånd, åpner det håndskrevne brevet.

- Står sammen Hun skriver videre at hun forstår at en tragedie som denne påvirker pilotene mer enn andre, og at hun håper noen vennlige ord vil kunne utgjøre en forskjell.

- Jeg har hatt en flott flyvning, og det håper jeg dere har også. Dere utgjør en stor forskjell og dere er grunnen til at jeg kan smile i kveld, avslutter Bethanie, som er glad for å kunne fly mellom Spania og England, siden hun har familie begge steder.

Historien om brevet begynte å spre seg da piloten Jai Dillon delte brevet, som en kollega av ham hadde fått, på Twitter.

- Det er et bevis på at vi alle er sammen om dette, skrev han.