Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kjære russepappa - takk!

«Takk for at du bryr deg og gjør gode avtaler, for at du er et forbilde», skriver politiet i eget Facebook-innlegg.

TRYGGHET: I helga møttes tusenvis av russ til russearrangementet på Tryvann. Der ble politiet vitne til foreldre som møtte opp for å passe på barna sine. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix.
TRYGGHET: I helga møttes tusenvis av russ til russearrangementet på Tryvann. Der ble politiet vitne til foreldre som møtte opp for å passe på barna sine. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russetida er for fullt i gang, og i den forbindelse har Ungdomsavsnittet på Majorstuen politistasjon lagt ut en hyllest til foreldre på Facebook.

«I helga var mine kollegaer og jeg på jobb, nærmere sagt på russearrangementet på Tryvann. Jeg så deg da du tålmodig satt i bilen og ventet på arvingen. Da du hentet, for å bringe trygt hjem», innleder avsnittsleder Johan Benitez i innlegget med tittelen «Kjære russepappa - takk!»

«Jeg ble rørt da jeg så henne strekke seg over for å gi deg en klem. Da vi etterpå nikket anerkjennende, og ga hverandre et smil og tommelen opp. Da vi seinere patruljerte området og påtraff en bil som sto merkelig til. Da vi kikket inn og så en pappa holde hodet til datteren sin. Henne måtte spy (...)»

Innlegget har åpenbart truffet en nerve, mener Benitez, og har i skrivende stund blitt likt, delt og kommentert nesten 5500 ganger.

RUSSETID: Russetida er for alvor i gang, og flere busser har begynt å «rulle» omkring i Oslo. Men flere og flere sier at de ikke ønsker å være på russebuss. Videoreporter: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

- Gikk ryddig for seg

Hver vår skriver nærmest samtlige norske nyhetsmedier et stort antall saker om bråk og lovbrudd som blir begått i den storstilte feiringa. Denne uka må blant annet fire tenåringer møte i retten etter å ha lagt ut en sexvideo av 17-åring for å promotere russebilen. Og før helga meldte Dagbladet om at russen ber unge jenter om nakenbilder for å bli med på rulling.

Benitez synes det er viktig at ikke alt blir svartmalt.

- Vi så at mange foreldre var der oppe og henta ungdommene sine. Alle de flinke foreldrene skal ha litt ros og anerkjennelse. Det er viktig å gi sånne tilbakemeldinger også, sier han til Dagbladet.

Han forteller at helgas feiring på Tryvann gikk ryddig for seg.

- En russefest er en russefest, men det var ikke var mange hendelser politiet ble nødt til å håndtere.

- Vis at du bryr deg

Avsnittslederen mener også at foreldre med ungdommer under 18 år, ikke bør la disse være med på rulling med russen. Han retter derfor en stor takk til dem som tør å være «strenge».

- Jeg tenker at russetida er for russen, ferdig snakka. Det er opplagt at det skjer ting i russetida som vi ønsker å forebygge, og det er et viktig poeng at russen er myndige. Den er ikke for en 16-åring som bare ønsker å være med.

I tillegg til å rose foreldrene, ønsker han å spre bevissthet rundt hvor sårbare deltakere av russetida kan være i perioden. Og hvor viktig det er å støtte dem.

- Jeg tenker at det er viktig å gjøre gode avtaler. Stille opp når det kommer til henting og avtale tidspunkt, sende sms og høre hvordan det går. Rett og slett vise at de bryr seg, det tror jeg har mye å si.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!