- Kjære USA, kan dere sende flere høyteknologiske våpen til Irak slik at vi kan ta dem som krigsutbytte?

Denne meldinga ble lagt ut på Twitter for tre måneder siden av ISIL-medlem i Irak. Kan det ha vært en advarsel?

EROBRET MOSUL: Tirsdagn denne uka erobret krigerne i ISIL millionbyen Mosul. Her er sivile barn nært et utbrent kjøretøy. Foto: Reuters/NTB Scanpix
EROBRET MOSUL: Tirsdagn denne uka erobret krigerne i ISIL millionbyen Mosul. Her er sivile barn nært et utbrent kjøretøy. Foto: Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kan den sjokkerende erobringen av millionbyen Mosul i Nord-Irak ha vært en nøye planlagt operasjon organisert av den fryktede ekstremistgruppa ISIL?

Rystende Twitter-melding En melding som ble lagt ut på Twitter for tre måneder siden av jihadisten Abu Bakr al-Janabi er ihvertfall til å få frysninger nedover ryggen av:

- Kjære USA, kan dere gjøre oss en tjeneste ved å sende flere høyteknologiske våpen til al-Maliki slik at vi kan ta dem fra ham som krigsutbytte?

Twitter-kontoen til al-Janabi er slettet, men jihadist-ekspert Aaron Y. Zelin ved tenketanken Washington Institute tok en skjermdump av meldingen før kontoen ble slettet. I natt la Zelin bildet ut på Twitter.

Zelin hadde ikke anledning til å gjøre et intervju med Dagbladet, men skriver i en e-post at han tok skjermdump av meldingen i mars.

Zelin opplyser at al-Janabi er medlem av ISIL i Irak.

- Vil du beskrive meldingen som en advarsel?

- Det virket mer som sarkastisk skryting etter at de akkurat hadde fått litt «amerikansk krigsutbytte» etter at de erobret Ramadi og Falluja. Husk at Twitter-meldingen ble lagt ut for tre måneder siden, sier Zelin til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer