Kjæreste til overgrepsoffer angrep tiltalte i retten

Slo med hermetikkboks og ropte «Jævla feiging».

SLÅTT NED AV TILHØRER:  Den overgrepstiltalte familiefaren i 40-årene under første dag av rettssaken i Gjøvik tingrett forrige mandag. Tegning: Fedor Sapegin.
SLÅTT NED AV TILHØRER: Den overgrepstiltalte familiefaren i 40-årene under første dag av rettssaken i Gjøvik tingrett forrige mandag. Tegning: Fedor Sapegin. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En tiltalt i en svært omfattende overgrepssak i  Gjøvik tingrett, ble mandag slått ned i retten av en person fra tilhørerbenken.

Det melder avisa Hadeland.

Den overgrepstiltalte familiefaren i 40-årene satt i vitneboksen og forklarte seg om tiltalen for overgrep mot ei jente i Hakadal i 2010 da hendelsen fant sted.

- Det var kjæresten til jenta som uten forvarsel kom fram fra tilhørerplass og slo tiltalte i hodet med en liten hermtikkboks, opplyser mannens forsvarer, advokat Vegard Aaløkken, til Dagbladet.

- Jævla feiging
Ifølge forsvareren ropte kjæresten «Jævla feiging» - eller noe sånt.

- Hvordan reagerte tiltalte på det som skjedde ?

- Det var en helt vanlig reaksjon fra en som blir utsatt for vold. Han ble ikke fysisk skadd, og drar rett tilbake til varetektscelle på Gjøvik uten legesjekk, sier forsvareren.

Dagens rettsmøte ble avsluttet direkte, og forklaringen fortsetter tirsdag.

- Jeg kan ikke huske å ha opplevd noe liknende i en norsk rettssal, sier rutinert forsvarer Vegard Aaløkken.

- Har du noen vurdering av sikkerheten i Gjøvik tingrett ?

- IKKE OPPLEVD MAKEN:  Advokat Vegard Aaløkken. FOTO: ØYSTEIN ANDERSEN/DAGBLADET.
- IKKE OPPLEVD MAKEN: Advokat Vegard Aaløkken. FOTO: ØYSTEIN ANDERSEN/DAGBLADET. Vis mer

- Nei, det får retten og politiet vurdere, sier Aaløkken til Dagbladet.

Det var politifolk i lokalet da opptrinnet skjedde.

Bærepose med hermetikk
- Den unge mannen har forklart seg for politiet Han har erkjent at han slo til tiltalte med en bærepose med hermetikk. Han har forklart at det var en følesesladd reaksjon, sier leder for operasjonssentralen i Vestoppland politidistrikt, Pål Erik Teigen, til Dagbladet.

Han sier at politifolkenes plassering i rettssalen vil bli vurdert år saken fortsetter tirsdag.

Den tidligere ustraffede mannen er tiltalt på 15 punkter for seksuelle overgrep mot i alt åtte mindreårige jenter over en ti års periode.

Han nektet for skyld i 11 av tiltalepunktene da den tre uker lange saken ble innledet forrige mandag. Han har erklært seg delvis skyldig i tre av punktene og skyldig i ett punkt. Det gjelder voldtekt mot en da 17 år gammel jente i Hellerudveien i Oslo.

Han står også tiltalt for seksuell omgang med en hest og en sau. I retten har han erkjent skyld for disse to bruddene på dyrevelferdsloven.

I retten har han flere ganger forklart at han kom i en slags rus når han overfalte og fotograferte jenter nakne.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer