Kjæresten: - Fullstendig meningsløst

- Før han la seg til å sove, sa Morten at det var den artigste festen han har vært med på, sier Veronica Haugen (17). Hun hadde akkurat innledet et kjæresteforhold til avdøde Morten Kristiansen (16).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er forferdelig å tenke på at han ble slått bevisstløs mens han lå og sov, og at han aldri skal våkne igjen, sier den dypt ulykkelige jenta til Dagbladet.

Det er 17. mai og sol i Orkdal fritidspark på Lauvåsen. Men hendelsen som kostet Morten Kristiansen livet har kastet mørke skygger over feiringen.

Veronica Haugen er elev ved Øya landbruksskole i Melhus kommune, sammen med den drepte 16-åringen, den 19 år gamle jenta som ble alvorlig skadd og en av de to ungdommene som lå og sov i bilen ved siden av.

- Vi har bodd sammen på internatet til landbruksskolen og blitt en skikkelig sammensveiset gjeng. De tre andre kom sammen med meg til denne 16. mai-festen.

Gratis inngang

Veronica har hatt jobb i fritidsparken, så hun fikk ordnet gratis inngang for vennegjengen mot at de hjalp til med å bære instrumenter. Artistene Dag Ingebrigtsen og Petter Wavold sto på scenen denne kvelden.

- De tre skolevennene mine er greie og skikkelige folk. Ingen av dem er kranglete. Morten var utrolig snill og superærlig. Det er helt utenkelig at han skal ha vært involvert i noen form for krangel før han ble slått ned, sier Veronica Haugen.

- På meg virker dette som fullstendig blind vold. Det hele er så forferdelig meningsløst.

Selv dro hun hjem fra festområdet i 02-tida. De tre andre vennene, pluss en fjerdeperson, hadde avtalt å sove i bilen. De hadde også med seg tepper, slik at de kunne ligge ute, hvis været var godt.

Ble vekket

Litt etter klokka sju i går morges ble Veronica vekket av venninnen som hadde sovet hele natta i bilen. Hun ringte fra sykehuset og fortalte om overfallet på kjæresten.

- Jeg tror ikke det har gått opp for meg ennå at han er død. Følelsene skifter fra at det går ganske bra til at jeg bare sitter og skjelver. Jeg fatter ikke at det går an å gjøre noe sånt.

I går kveld var elevene ved landbruksskolen samlet til minnestund. I dag vil de bli tilbudt bistand fra kommunens kriseteam.

SJOKKERT: Veronica Haugen hadde akkurat innledet et kjæresteforhold til sin svært gode venn Morten Kristiansen.