Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kim Wall:

Kjæresten beskriver de siste timene før Kim Wall forsvant

Journalisten Kim Wall (30) skulle bare være borte i to timer. Hun kom aldri tilbake fra intervjuet med Ubåt-Madsen.

TILTALT: Peter Madsen. Foto: Niels Hougaard/Ritzau via AP / NTB scanpis
TILTALT: Peter Madsen. Foto: Niels Hougaard/Ritzau via AP / NTB scanpis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag kveld sender den danske TV-kanalen Station en dokumentar om Peter Madsen-saken. I innslaget beskriver Kim Walls kjæreste deres siste timer sammen før hun steg om bord i ubåten Nautilus, hvor hun skal ha blitt mishandlet, drept og partert av oppfinneren.

I programmet kommer det frem opplysninger om at Wall (30) og kjæresten torsdag 10. august hadde invitert en vennegjeng på avskjedsfest. Dager etter skulle de flytte til Kina sammen, skriver TV2 Danmark.

Dro alene

Idet den første gjesten ankom festen, fikk Wall en beskjed fra Madsen (47). Han inviterte henne til ubåten for et intervju til en sak hun skulle skrive om ham. Wall og kjæresten ble enige om at det var en god mulighet til å lage en reportasje til et amerikansk magasin. De besluttet også at hun skulle dra alene.

Kim regnet med å være borte i to timer, for så å deretter returnere til festen. Omlag et kvarter senere vinket hun ha det fra ubåten. Det var siste gang de så Wall, skriver avisa.

Paret hadde ifølge Aftonbladet kjent hverandre i ett og et halvt år, og vært sammen i elleve måneder. Onsdag 16. august skulle de flytte sammen til Beijing. Kjæresten skulle studere, og Wall skulle jobbe som frilansjournalist. Hun kom imidlertid aldri tilbake.

I løpet av natten meldte kjæresten henne savnet, og i løpet av de neste månedene fant politiets dykkere deler av journalistens kropp i Køgebukta.

Mistenkt for drap

Påtalemyndighetene i Danmark mener at den drapssiktede ubåtkapteinen bandt den svenske journalisten Kim Wall fast med strips i ubåten før han drepte henne.

Ifølge tiltalen, som Dagbladet har fått tilgang til, mener påtalemyndighetene at Madsen har planlagt drapet, blant annet ved at han tok med kniv, skrutrekkere, rør og sag i ubåten.

Ifølge tiltalen skjedde drapet i tidsrommet klokka 22.00 den 10. august og klokka 10.00 den 11. august i fjor.

​Påtalemyndighetene mener at Madsen mishandlet Wall ved å slå henne, stikke og snitte i henne, før han til slutt drepte henne.

Ber om livsvarig fengsel

Tiltalen mot danske Peter Madsen ble klar tirsdag i forrige uke.

Her ber danske påtalemyndigheter om livsvarig fengsel for ubåtkapteinen, som er tiltalt for overlagt drap på den svenske kvinnen.

I tillegg tiltales han for likskjending, partering og for grove seksuelle overgrep. I tiltalen beskrives det som «andre seksuelle handlinger enn samleie som er meget farlige».

Madsen nekter straffskyld etter tiltalen. Han erkjenner ikke å ha drept Wall, og nekter også for å ha hatt seksuell omgang med henne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!