VENTER: Julissa Leal (t.v) venter på svar på hva som har skjedd med broren Frank. Foto: Dagbladet
VENTER: Julissa Leal (t.v) venter på svar på hva som har skjedd med broren Frank. Foto: DagbladetVis mer

Kjæresten ble skutt i arma, men kom seg unna. Frank (27) var ikke like heldig.

- Jeg vil bare finne broren min, sa lillesøster Julissa til Dagbladet etter å ha ventet på svar i halvannet døgn. Så dukket navnet hans opp på lista over omkomne. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ORLANDO (Dagbladet): - Jeg vil bare se ham igjen. Jeg skal se ham igjen. Jeg vil bare finne broren min, sa Julissa Leal til Dagbladet tidligere i ettermiddag.

Hun tørket tårer mens hun viste Dagbladet mobilbilder av broren Frank Hernandez mandag ettermiddag, utenfor informasjonssentret Beardall Senior Centre.

- Han var den beste personen jeg noensinne har møtt, jeg skulle bare ønske vi får se ham igjen, sa hun til Dagbladet da.

Den siste gangen hun så ham var på uteksamineringsseremonien sin 23.mai. Da kom han flyvende oppover til Louisiana. Bare noen timer senere, er det klart at det ble siste gang hun fikk se sin bror i live.

I løpet av kvelden skiftet nemlig Frank status, fra «savnet» til bekreftet omkommet. Navnene ble lest opp høyt foran de pårørende på informasjonsmøtet mandag ettermiddag.

Frank var på nattklubben Pulse sammen med kjæresten sin da skytingen startet natt til søndag. Familien forteller at kjæresten hans ble skutt i armen, men kom seg ut av lokalet i live.

45 navn frigitt

27-åringen er en av 45 omkomne etter skytingen som så langt er identifisert. Arbeidet har vært krevende og omfattende.

Det har vært en tung dag for pårørende. Noen få av dem lever fortsatt i uvisshet om hva som har skjedd med deres kjære, andre har nå fått den endelige bekreftelsen de ikke ønsket seg.

Ordfører i blant annet Orlando, Teresa Jacobs, var med på samlingen som ble holdt for de pårørende mandag ettermiddag norsk tid.

- Det er hjerteskjærende, sier hun til Dagbladet.

Politiet har pekt ut Omar Mir Seddique Mateen (29) som gjerningsmannen. Han var utstyrt med en halvautomatisk rifle og skjøt vilt rundt seg inne på utestedet.

Amerikanske medier beskriver ham som bodybuilder og en religiøs mann. Han hadde på et tidspunkt et ønske om å bli politi, men gjorde aldri noe for å realisere det.

Han hadde siden september 2007 jobbet i sikkerhetsselskapet G4S, og gjennom jobben hadde han tillatelse til å bære våpen.

SAVNET: Frank Hernandez (27) er fortsatt savnet etter skytingen. Foto: Dagbladet. 
SAVNET: Frank Hernandez (27) er fortsatt savnet etter skytingen. Foto: Dagbladet.  Vis mer
REISTE UMIDDELBART: Esmeralda Leal og datteren Julissa reiste til Orlando så fort de fikk høre om skytingen. Foreløpig har de ikke fått informasjon om hva som har skjedd med deres sønn og bror, Frank. 
REISTE UMIDDELBART: Esmeralda Leal og datteren Julissa reiste til Orlando så fort de fikk høre om skytingen. Foreløpig har de ikke fått informasjon om hva som har skjedd med deres sønn og bror, Frank.  Vis mer

Rystet far

Mateen har vært under etterforskning av FBI to ganger tidligere for mulige bånd til kjente terrorister, men FBI henla begge sakene.

Det er uklart hva som var motivet for massakren, men Mateen skal ha sverget troskap til IS underveis i skyteepisoden.

Dagbladet har møtt hans far Seddique, som er rystet etter hendelsen.

- Hvis han var i live i dag ville jeg stilt ham ett spørsmål: Hvorfor gjorde du dette? Hvorfor? Det er nemlig så uforståelig. Jeg ga ham alt. Den beste utdanningen man kan oppdrive. Han hadde sitt eget hus og sitt eget liv. Vi gav ham masse kjærlighet og støtte.