Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjæresten døde etter «røff sex». Mangemillionær dømt til over tre års fengsel

- Dette var svært uansvarlig oppførsel.

DØMT: John Broadhurst er dømt til tre år og åtte måneders fengsel for å ha forlatt kjæreste, Natalie Connolly, døende i deres hjem. Foto: NTB scanpix
DØMT: John Broadhurst er dømt til tre år og åtte måneders fengsel for å ha forlatt kjæreste, Natalie Connolly, døende i deres hjem. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag ble den britiske mangemillionæren John Broadhurst dømt til tre år og åtte måneders fengsel. Han er dømt for uaktsomt drap for å ha utvist grov uaktsomhet da partneren hans, Natalie Connolly (26), døde i desember i 2016, skriver BBC.

Hadde «røff sex»

Den skjebnesvangre dagen var paret på fotballkamp i West Bromwich. Der skal de to ha drukket tett, noe de fortsatte med utover kvelden. I tillegg skal de ha tatt narkotika.

I retten forklarte Broadhurst at de to seinere på kvelden hadde «røff sex» i leiligheten de bodde i. Avdøde Connolly fortalte også venner i tida før drapet at de to hadde en interesse for masochistisk sex.

Men desemberkvelden endte dramatisk. Broadhurst forklarte i retten at han forlot Connolly et øyeblikk mens de hadde sex, og da han kom tilbake fant han henne i en omtåket tilstand i bunnen av trappa, ifølge BBC.

Seint på kvelden ringte Broadhurst nødtelefonen, og fortalte operatøren at han hadde funnet kjæresten «død som en smultring» i deres hjem.

Nødetatene rykket ut og fant Connolly død i bunnen av en trapp. Dødsårsaken var alkoholforgiftning, pluss en rekke slagskader. Hun skal ha hatt 40 forskjellige skader på kroppen.

Sprayet henne med blekemiddel

Etter at Broadhurst fant kjæresten i bunnen av trappa sprayet han fjeset hennes med blekemiddel, fordi han ikke ville «at hun skulle forferdelig ut».

Akkurat den forklaringen bet ikke aktoratet på. De hevdet under rettssaken at han forsøkte å skjule spor.

- Dette kan ha startet frivillig, men det er ikke mulig at Natalie verken samtykket eller var i stand til å gi samtykke til det John Broadhurst gjorde med henne etter det, som ledet til hennes tidlige, usømmelige og tragiske død, sa aktor David Mason under rettssaken i november.

Påtalemyndigheten siktet Broadhurst først for drap. De mente Broadhurst «mistet det totalt» i alkohol- og narkotikarus. De mente også at Broadhurst hadde angrepet kjæresten for å «gi henne en lærepenge» etter at han muligens avslørte at hun holdt kontakten med to ekskjærester og en ny mann.

Tilsto

Men i forrige uke tok saken en ny vending, da Broadhurst sa seg skyldig i uaktsomt drap som følge av grov uaktsomhet, og dommeren og påtalemyndigheten gikk med på å frafalle drapstiltalen.

Broadhurst sa seg skyldig i å ha forlatt kjæresten uten tilsyn og for å ikke ha tatt kontakt med nødetatene under omstendigheter der «det var helt åpenlyst at hun kunne dø som følge av tilstanden hun var i».

Aktor David Mason forklarte retten hvorfor de gikk med på å akseptere at Broadhurst tilsto en mindre alvorlig tiltale, og sa at Connollys familie ble «konsultert og er fornøyd med påtalemyndighetens synspunkt», ifølge BBC.

- Svært uansvarlig

Like fullt var dommer Julian Knowles svært krass da han ga Broadhurst fengselsstraffen. Ifølge Knowles viste Broadhurst «en åpenbar mangel på respekt for en veldig full og skadet kvinne».

- Du var i stand til å ta avgjørelser og gjøre valg. Dette var svært uansvarlig oppførsel. Du forlot denne sårbare unge kvinnen døende. Det kunne i aller høyeste grad vært unngått, sa dommeren, ifølge Sky News.

Broadhurst forsvarer, Stephen Vullo, sa at Broadhurst visste at kjæresten blødde, men at han ikke trodde hun ville dø.

- Han angrer på det og det har han alltid gjort. Denne saken handler om forsømmelse og at noen mister en de elsker, sa Vullo.

Connollys familie sier i en uttalelse at hun kunne ha vært i live i dag om Broadhurst hadde ringt nødetatene tidligere.

- Med denne tilståelsen står det klart for oss at Broadhurst har vist at han på en hjerteløs måte forlot Natalie ved bunnen av trappa, uten bekymring hennes verdighet eller velvære. Han har vist hvilken ufølsom, respektløs person han er, og har aldri offentlig beklaget eller vist noen anger for den grusomme måten han forlot datteren vår på, heter det i uttalelsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!