Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kjæresten kjøpte drapsvåpen

Politiet mener det var drapsmannen Dylan Klebolds 18-årige kjæreste som kjøpte to av våpnene som ble brukt under skolemassakren i Colorado forrige uke. Men det er likevel ikke sikkert at hun har gjort noe ulovlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Littleton, Colorado er sikker på at Dylan Klebolds 18-årige kjæreste forsynte de to unge massedrapsmennene med minst to våpen som ble brukt under skolemassakren i forrige uke. Noe av det første Robyn K. Anderson gjorde da hun fyllte 18 var å kjøpe våpen til kjæresten, mener politiet. Det var i november, et halvt år før USAs verste skolemassakre noensinne.

- Ikke ulovlig

Etterforskerne har funnet fire våpen som ble brukt mot elever og lærere ved Colombine High School, et flertall av dem kan ha blitt skaffet til veie på lovlig vis. Det er ikke engang sikkert at 18-årige Robyn gjorde noe ulovlig da hun ga de to mindreårige guttene våpen.

- Vi er ikke sikker på at hun begikk et lovbrudd etter loven i Colorado. Hvis du besørger et håndvåpen til en person under 18, så er det et lovbrudd. Det er ikke ulovlig å gi et gevær eller ei rifle, sier statsadvokat Mark Paulter i Jefferson County til avisa The Denver Post.

Kastet ut av våpenbutikk

Mye tyder på at drapsmennene Eric Harris og Dylan Klebold planla det grufulle massedrapet i lengre tid. I forrige måned skal Eric Harris ha vært en av fem ungdommer som forsøkte å kjøpe maskingevær hos den lokale våpenforhandleren. Men innehaveren nektet å selge dem våpen fordi han mente de var for unge, og geleidet ungdommene ut av butikken. Han hevder å ha episoden på video fra overvåkingskameraet.

Frøken Anderson har foreløpig kun status som vitne i saken, og skal ifølge AP være samarbeidsvillig med politiet.

12 skoleelever og en lærer ble drept da Eric Harris og Dylan Klebold skjøt villt rundt på Colombine High School tirsdag i forrige uke. De to tok sitt eget liv etter massakren.