- Kjæresten min er ingen leiemorder

Samboeren til 27-åring fortviler over norske rykter og påstand om dødsstraff.

TØFT: Kjæresten til den fengslede 27-åringen i Kongo ser ut fra bildene at kjæresten er syk og trenger hjelp. Han har fått malaria, tyfoid og lopper i fengselet i Kisangani. Foto: Geir Bølstad
TØFT: Kjæresten til den fengslede 27-åringen i Kongo ser ut fra bildene at kjæresten er syk og trenger hjelp. Han har fått malaria, tyfoid og lopper i fengselet i Kisangani. Foto: Geir Bølstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no) I dagens Dagbladet snakker 27-åringen selv ut om hvordan livet på cella i Kisangani er. Kjæresten hans (23) sitter hjemme i Norge og forsøker å få livet til å gå rundt.

- Det er ekstremt tøft. Det er ikke moro å komme på jobb når det er et bilde av kjæresten din sammen med ordet «dødsstraff» på forsida av Dagbladet, sier hun.

- Må få rask hjelpHun forteller at 27-åringen dro ut 14. april. Hun er vant med at samboeren er mye ute og reiser, og visste at han befant seg i farlige områder.- Men man får jo sjokk uansett når noe slikt skjer, sier hun.

Ifølge henne er kjæresten er godt trent, både fysisk og psykisk. Utdannelsen som fallskjermjeger fra England kommer godt med nå, tror hun. Men når hun får se bildet av ham, kommer tårene.

- Jeg ser at han er syk og sliten. Selv om han er sterk psykisk, så er han veldig dårlig nå. Da holder han ikke ut lenge. De må få hjelp fort, og komme seg ut fra Kongo, sier hun til Dagbladet.no

Malaria og tyfoidfeberHun har fått tre korte telefonsamtaler med samboeren sin siden han kom til fengselet i Kisangani. Han forteller at han har fått malaria og tyfoidfeber, og er dessuten plaget av lopper og ulike parasitter som herjer i det primitive fengselet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer