- Kjæresten min solgte meg som sexslave

«Jeg møtte en fyr og vi ble glad i hverandre. Da han skjønte at jeg var god til å danse foreslo han at jeg skulle dra utenlands for å tjene penger.» Slik ble nitten år gamle Yulia prostituert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Yulia er fra en by i det østlige Russland. Hun tok høyere utdannelse, og var på jakt etter en jobb for å betale utdannelsen. Men jobbene var få, og lønna liten.

Kjæresten tok henne med til et byrå som påsto å kunne formilde jobber som servitør, barnepike og danser i utlandet. Men når hun kom til sitt nye arbeidssted ble hun innelåst i en nedslitt bygning sammen med flere titalls kvinner, noen helt ned i tenårene. Der ble hun tvunget til å jobbe som prostituert.

- De sa at jeg skyldte dem flere hundre dollar i jobbformidlingsavgift og for flybilletten. De truet med skade foreldrene mine, sier hun til nyhetsbyrået AP.

Det var sprekker i det kalde betonggulvet, bare kaldt vann i springen, gitter for vinduene og et videokamera som overvåket kvinnene. De fikk bare gå utendørs en halv time hver dag, og ble bøtelagt hvis de ble for lenge.

- Det var bøter for alt, hvis du så trist ut når du satt i baren, hvis du var på do lenger enn fem minutter, eller hvis du nektet å bli med en mann, sier Yulia.

Yulia kom seg hjem til Russland igjen i forrige måned. Nå er hun blakk, uten skoleplass, og sliter med helsa.

- Jeg tok noen tester, og resultatet var dårlig.

Men ikke alle var så heldige som Yulia, som tross alt kom seg hjem igjen. Selv opplevde hun at to kvinner mistet livet i løpet av de tre månedene hun ble holdt som sexslave.

Milliardindustri

Menneskerettighetsgrupper i det tidligere Sovjetunionen anslår at 50 000 kvinner hvert år sendes ut av landet for misbruk i sexindustrien. Kvinnene blir ofte fratatt sine pass, og blir slått, dopet eller voldtatt for å tvinge de til å la seg misbruke.

- Russiske kvinner er truet av kriminelle rovdyr som rykker inn annonser i avisene om gode jobber i utlandet - jobber som ikke finnes, sier russisk talskvinne for kampanjen mot sextrafikken.

De årlige inntektene fra den internasjonale sexslavehandelen ligger ifølge FN på over 60 milliarder i året.

SLAPP UNNA: Yulia kom seg ut av sexindustrien, men er nå blakk, syk og uten skoleplass. For mange ender «karrieren» i den internasjonale sexindustrien med døden.