- Kjæresten min solgte meg som sexslave

«Jeg møtte en fyr og vi ble glad i hverandre. Da han skjønte at jeg var god til å danse foreslo han at jeg skulle dra utenlands for å tjene penger.» Slik ble nitten år gamle Yulia prostituert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Yulia er fra en by i det østlige Russland. Hun tok høyere utdannelse, og var på jakt etter en jobb for å betale utdannelsen. Men jobbene var få, og lønna liten.

Kjæresten tok henne med til et byrå som påsto å kunne formilde jobber som servitør, barnepike og danser i utlandet. Men når hun kom til sitt nye arbeidssted ble hun innelåst i en nedslitt bygning sammen med flere titalls kvinner, noen helt ned i tenårene. Der ble hun tvunget til å jobbe som prostituert.

- De sa at jeg skyldte dem flere hundre dollar i jobbformidlingsavgift og for flybilletten. De truet med skade foreldrene mine, sier hun til nyhetsbyrået AP.

Det var sprekker i det kalde betonggulvet, bare kaldt vann i springen, gitter for vinduene og et videokamera som overvåket kvinnene. De fikk bare gå utendørs en halv time hver dag, og ble bøtelagt hvis de ble for lenge.

- Det var bøter for alt, hvis du så trist ut når du satt i baren, hvis du var på do lenger enn fem minutter, eller hvis du nektet å bli med en mann, sier Yulia.

Yulia kom seg hjem til Russland igjen i forrige måned. Nå er hun blakk, uten skoleplass, og sliter med helsa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer