Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjæresten og datteren tilkjent millionerstatning etter Halloween-drapet

24-åring må betale 1,77 millioner kroner etter drapet på Andreas Nilstad.

 ERSTATNING:  Kjæresten og datteren til Andreas Nilstad, som ble stukket i hjel i det såkalte Halloween-drapet, er tilkjent 1,77 millioner kroner i erstatning. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
ERSTATNING: Kjæresten og datteren til Andreas Nilstad, som ble stukket i hjel i det såkalte Halloween-drapet, er tilkjent 1,77 millioner kroner i erstatning. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjæresten og datteren til Andreas Nilstad, som ble stukket i hjel i det såkalte Halloween-drapet, er tilkjent 1,77 millioner kroner i erstatning.

I tillegg fastslo Oslo tingrett fredag at Marius Løken, som overlevde knivangrepet, skal ha 850.000 kroner i erstatning for blant annet tap av fremtidig arbeidsinntekt, melder TV 2.

En 24 år gammel mann ble i fjor høst dømt til tvungent psykisk helsevern for drapet og knivangrepet i Oslo natt til 30. oktober 2011. I den dommen tilkjente retten de fornærmede halvannen million i oppreisning og erstatning.

Den nye dommen gjelder altså tap av arbeidsinntekt, samt erstatning for tap av forsørger for Nilstads unge datter, som ble født etter at Nilstad ble drept.

24-åringen ble bare dømt til å betale 225.639 kroner av det opprinnelige beløpet, i tråd med praksisen ved dom til psykisk helsevern. Brorparten av differansen kan de berørte få dekket som voldsoffererstatning. I den ferske dommen fra Oslo tingrett pålegges 24-åringen å betale 265.000 kroner til Nilstads etterlatte og 130.000 kroner av erstatningsbeløpet til Løken.

(NTB)

Hele Norges coronakart