ERSTATNING:  Kjæresten og datteren til Andreas Nilstad, som ble stukket i hjel i det såkalte Halloween-drapet, er tilkjent 1,77 millioner kroner i erstatning. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
ERSTATNING: Kjæresten og datteren til Andreas Nilstad, som ble stukket i hjel i det såkalte Halloween-drapet, er tilkjent 1,77 millioner kroner i erstatning. Foto: Svein Gustav WilhelmsenVis mer

Kjæresten og datteren tilkjent millionerstatning etter Halloween-drapet

24-åring må betale 1,77 millioner kroner etter drapet på Andreas Nilstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjæresten og datteren til Andreas Nilstad, som ble stukket i hjel i det såkalte Halloween-drapet, er tilkjent 1,77 millioner kroner i erstatning.

I tillegg fastslo Oslo tingrett fredag at Marius Løken, som overlevde knivangrepet, skal ha 850.000 kroner i erstatning for blant annet tap av fremtidig arbeidsinntekt, melder TV 2.

En 24 år gammel mann ble i fjor høst dømt til tvungent psykisk helsevern for drapet og knivangrepet i Oslo natt til 30. oktober 2011. I den dommen tilkjente retten de fornærmede halvannen million i oppreisning og erstatning.

Den nye dommen gjelder altså tap av arbeidsinntekt, samt erstatning for tap av forsørger for Nilstads unge datter, som ble født etter at Nilstad ble drept.

24-åringen ble bare dømt til å betale 225.639 kroner av det opprinnelige beløpet, i tråd med praksisen ved dom til psykisk helsevern. Brorparten av differansen kan de berørte få dekket som voldsoffererstatning. I den ferske dommen fra Oslo tingrett pålegges 24-åringen å betale 265.000 kroner til Nilstads etterlatte og 130.000 kroner av erstatningsbeløpet til Løken.

(NTB)