FORBLØFFET:  - Etter at jeg fikk diagnosen har jeg fortalt hva det var til alle. Jeg syntes det var helt forbløffende, og det er definitivt noe som bryter isen på fester, sier Hazel Jones (27). WENN.COM / SCANPIX
FORBLØFFET: - Etter at jeg fikk diagnosen har jeg fortalt hva det var til alle. Jeg syntes det var helt forbløffende, og det er definitivt noe som bryter isen på fester, sier Hazel Jones (27). WENN.COM / SCANPIXVis mer

Kjæresten oppdaget to vaginaer

- Jeg har mistet jomfrudommen min to ganger, sier Hazel Jones (27). Kun én på millionen har samme diagnose.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

27 år gamle Hazel Jones fra Buckhinghamshire i England har noe de færreste kvinner kan skilte med, nemlig to vaginaer. Fenomenet er så uvanlig at det bare hender med én av en million mennesker, og da Jones ble diagnotisert som 18-åring fikk hun sjokk.

- Det var kjæresten min som merket at noe var annerledes med meg. Jeg ble helt fra meg i begynnelsen, og bestemte meg for å sjekke det hos legen, sa Jones til tv-kanalen ITV.

«Uterus didelphys»
Diagnosen Jones i dag lever med kalles uterus didelphys, og årsaken til misdannelsen er knyttet til fasen hvor livmoren utvikles. I utgangspunktet er det to livmorkanaler som naturlig skal smelte sammen. I Jones tilfelle har dette ikke hendt, og to sett med livmorer og vaginaer har utviklet seg. Og skal vi tro den engelske kvinnen har det ikke alltid vær like enkelt å leve med tilstanden.

- Jeg pleide å slite med svært alvorlige kramper og mine menstruasjoner var tunge da jeg var yngre. Jeg vet at menstruasjonene var verre fordi jeg hadde to livmorer, sier hun.

- Godt sexliv
Dersom Jones skulle bli gravid vil det være større sjanse for at hun vil oppleve setefødsel, og mest sannsynlig vil hun måtte ta keisersnitt, fortalte Dawn Harper, en doktor som også var med i tv-programmet. Til tross for dette, samt diagnosens svært spesielle karakter, hevder Jones nå å anse tilstanden å være en positiv ting.

- Etter at jeg fikk diagnosen har jeg fortalt hva det var til alle. Jeg syntes det var helt forbløffende, og det er definitivt noe som bryter isen på fester, sier Jones.

Hun skal da hun var yngre ha kjent smerter ved samleie, men sier i dag at diagnosen har lite eller ingenting å si på denne fronten lenger.

- Jeg har et svært godt sexliv, forsikrer Jones.