Kjæresten på psykiatrisk institusjon

Kjæresten til det 18 år gamle drapsofferet blir trolig fremstilt for varetektsfengsling i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det bekrefter politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt. Den 21 år gamle kjæresten, som meldte om drapet på Teisen natt til søndag, er siktet for brudd på våpenloven. Politiet mener han var i besittelse av et skytevåpen i leiligheten på Teisen i tiden før drapet.

- Han blir ikke fremstilt for varetektsfengsling i dag. Dette er en totalvurdering som er gjort, ikke minst på grunn av hans psykiske tilstand. Han er på psykiatrisk institusjon, sier Kristiansen til Dagbladet.no.

Idrettstalent

Drapet skjedde i Teisenveien 5 natt til søndag. Den 18 år gamle jenta var ifølge kjæresten i senga, da en maskert mann skal ha kommet inn gjennom vinduet.

Idrettstalentet fra Holmlia i Oslo ble skutt i hodet fra kloss hold. Klokka 02.11 ringte en gråtende 21-åring til politiet. Han fortalte at hans 18 år gamle kjæreste fra drabantbyen Holmlia var drept. Politiet og ambulanse kom til hybelleiligheten i Teisenveien 5 i Oslo bare minutter seinere.

I den lille hybelleiligheten fant politiet det 18 år gamle idrettstalentet drept. Hun var skutt en

gang i hodet. Politikilder beskriver drapet som en ren henrettelse.

Den 21 år gamle kjæresten er tidligere straffedømt, blant annet for vold.

Vinduene var åpne

Søndag kveld var 21-åringen i avhør, hvor han prøvde å forklare seg om det som skjedde i hybelleilighet 121.

Naboer forteller til Dagbladet at de hørte skrik fra leiligheten rundt klokka 02.00.

- Først hørte jeg et høyt «nei». Så hørte jeg gråt og skrik. Deretter nok et «nei», forteller et vitne, som i går ble avhørt av politiet.

Et annet vitne forteller at hun hørte en mann som løp bortover gangen, men ifølge politiet kan dette være den 21 år gamle kjæresten, som ble funnet av politiet på utsiden av blokka.

- Maskert mann

Ifølge 21-åringens forklaring hadde kjæresteparet lagt seg med vinduet åpent. Leiligheten ligger i første etasje, og i følge politiet var det vanlig at enkelte tok seg inn gjennom vinduet i blokka.

Kjæresten forklarer at det plutselig kom en mann inn gjennom vinduet. Han skal ha hatt lyse bukser og vært iført en finlandshette eller lue. 18-åringen skal ifølge 21-åringen ha befunnet seg i senga da gjerningsmannen kom inn gjennom vinduet. I avhøret på politihuset forklarte kjæresten at alt skjedde veldig fort.

- Vi er i en vanskelig fase i etterforskningen. Kjærestens forklaring blir sammenholdt med andre opplysninger i saken. Det var veldig vanskelig å få noe særlig ut av avhøret på grunn av hans dårlige psykiske tilstand, sier politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt.

Stort talent

18-åringen som ble drept, var et stort talent innenfor flere idretter, blant annet håndball og innebandy. Den siste tida skal hun imidlertid ha vært plaget med en skade.

- Hun tilhører på ingen måte noe belastet miljø. Hun var ei vanlig, sporty jente som likte å være mye ute sammen med andre. Hun var til å stole på, sier en venn.

Dagbladet snakket i går med 21-åringen som lånte ut hybeleiligheten til kjæresteparet. Han hadde vært på en tilstelning, og kom hjem natt til søndag.

- Jeg har vært i politiavhør, og er fryktelig sliten. Jeg lånte bare ut leiligheten min. Jeg har kjent jenta i mange år, og det som har skjedd er tragisk, sier 21-åringen.

- Kjente ikke personen

Politiet sier de jakter på en ukjent gjerningsmann, men at de ikke vet så mye om hendelsesforløpet.

- Vi vet egentlig lite om hva som skjedde. Det er ingen andre enn vitnet, kjæresten, som har sett gjerningsmannen, sier politinspektør Terje Kristiansen.

- Hvilke beskrivelser har dere av mannen som kjæresten forteller kom inn gjennom vinduet?

- Vi har fått usammenhengende og lite grundige beskrivelser. Vi vet egentlig lite om det. Men vitnet (kjæresten) kjente ikke denne personer som kom inn, svarer Kristiansen.

Politiet ønsker tips fra personer som kan ha sett noen ukjente i nærheten av blokka i Teisenveien ved 02-tiden. Noen hundre meter fra drapsstedet, skal politiet ha funnet en pistol. Politiet ville seint i går kveld ville ikke kommentere om de setter våpenfunnet i sammenheng med drapet.

Jentas kjæreste, som er siktet for brudd på våpenloven, var i går så utkjørt at politiet måtte avbryte avhøret med ham. Han ble tidligere på dagen behandlet for sjokkskader på legevakten.

- Jeg ble kontaktet etter at avhøret var avbrutt. Min klient er nedbrutt og i sjokk. Han var i går ettermiddag hos lege, og det vil ikke bli aktuelt med ytterlige avhør før legen har gitt klarsignal, sier mannens advokat Hanna Fossen Blom til Dagbladet.