Drapet på Kim Wall:

Kjæresten reagerer sterkt

Kjæresten til Kim Wall, Ole Stobbe, fortalte i den danske nyhetspodkasten «Genstart» hvordan medienes intense nyhetsdekning av ubåtsaken har påvirket han.

AMBISØS: Kim Wall ble beskrevet som en ambisøs journalist og et forbilde. Hun døde på jobb da kun skulle intervjue Peter Madsen august 2017. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
AMBISØS: Kim Wall ble beskrevet som en ambisøs journalist og et forbilde. Hun døde på jobb da kun skulle intervjue Peter Madsen august 2017. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske journalisten Kim Wall ble drept om bord i oppfinner Peter Madsens ubåt «UC3 Nautilus» mellom 10. og 11. august 2017.

25. april 2018 ble Peter Madsen dømt til livsvarig fengsel for drapet på Kim Wall. I tillegg ble han dømt for seksuell mishandling og likskjending.

I en podkasten «Genstart» fra Danmarks Radio (DR) forteller Ole Stobbe at han opplevde at mediedekningen gikk altfor langt.

Mengden og intensiteten

TATT: Danske Peter Madsen skal ha forsøkt å rømme fra fengselet, hvor han soner en livstidsdom for drapet på Kim Wall. Foto: Byrd/ Steven Knap Vis mer

Kjæresten sliter fortsatt med å snakke om hva som skjedde med Kim Wall for fem år siden.

Han føler en del av forklaringen kommer av at mens han bearbeidet det som skjedde med Kim Wall, ble han raskt innhentet og overfalt av presse, medier og overskrifter.

- Uansett hvor du gikk, sto det ting jeg ikke hadde klart å si til meg selv. Det var som om noen andre tok eierskap av noe som var en svært personlig tragedie.

I sendingen bekrefter Stobbe at det ikke var hva som ble skrevet, men intensiteten og mengden som han opplevde som mye.

- Mediene burde i det minste kommet til et punkt hvor de tidligere stilte seg selv noen kritiske spørsmål om hvor lenge det hadde nyhetsverdi, og når vi har kommet til et punkt hvor ordene er så gigantiske at vi kan lage en ny overskrift med nærmest ingen nye nyheter, sier Stobbe i sendingen.

Ingen lærdom

På et tidspunkt ble Stobbe kontaktet av en TV-stasjon hvor de skulle fylle en time på TV-en og ingen av Kim Walls nærmeste hadde uttalt seg.

Hvis ikke han ville fortelle noe om henne, ville resten fokusert på gjerningsmannen Peter Madsen.

TILSTÅR: Peter Madsen ble dømt til livstid i fengsel for drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Video: DPLAY/«De hemmelige optagelser med Peter Madsen» Vis mer

- Det er en masse forferdelige saker fra hele verden som det er utrolig viktig at vi fortsatt dekker, mange saker der mennesker og enkeltpersoner blir utsatt for forferdelige ting, hvor det er viktig at vi som samfunn lærer noe av det, forteller han i Genstart.

I ubåtsaken sier Stobbe at det ikke var noe lærdom og det er ingenting som ha kunne blitt gjort annerledes for å forhindre det.

Han sliter med mareritt, angst og har fått diagnosen kompleks PTSD i etterkant av saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer