Kjæresten skjøt seg - siktet for dødshjelp

En 16 år gammel gutt som så kjæresten skyte seg, er siktet for aktiv dødshjelp i den amerikanske delstaten Maryland. Gutten skal ha gitt kjæresten våpenet hun brukte til å begå selvmord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paret hadde åpenbart en sjølmordspakt, men etter at Jennifer Garvey (15) hadde tatt livet sitt, løp gutten til en venns hus i nabolaget.

I et håndskrevet brev til familien, skrev Jennifer på vegne av paret at de hadde 'holdt oss fra hverandre og såret oss med ufølsomheten deres. Nå kan vi være sammen.'

I brevvekslingen, som er publisert i avisa The Washington Post, går det fram at paret hadde vært involvert i en tenåringsromanse med en mørk side. I brevene til Jennifer skriver 16-åringen blant annet om en fortid med narkobruk, sjølpining og arrestasjoner. Jennifer skal ha fått behandling for depresjoner.

Gutten skal ha stjålet våpenet fra sin stefar. Nå har påtalemyndigheten siktet ham etter den nye loven mot aktiv dødshjelp. Han risikerer opptil ett års fengsel og 80 000 kroner i bøter.

- Siktelsen bruker loven på en svært uvanlig måte, sier Faye Girsch, president for Denver-organisasjonen Hemlock Society, som kjemper for retten til å dø.

- Dette vil verken hjelpe gutten eller Jennifers familie, sier hun.