Kjæresten trøstet av ordføreren

Ordfører Tom Anders Ludvigsen i Vestby åpnet hjemmet sitt for Derekas kjæreste og andre sørgende ungdommer den natta Dereka ble funnet drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ordførerens sønn er bestevennen til Derekas kjæreste. Da han fikk det triste budskapet seint lørdag kveld, åpnet ordføreren hjemmet sitt for sørgende ungdom.

- Det var viktig at ungdommene hadde et sted hvor de kunne snakke. Seinere om natta kom også kriseteamet i Vestby kommune hjem til oss, sier ordfører Tom Anders Ludvigsen.

Han kjente den drepte jenta fra flere dansetilstelninger i kommunen.

I sjokk

Kjæresten til Dereka hadde fått beskjeden over telefon fra venner som hadde funnet jenta død.

- Kjæresten er i sjokk, men har fått god hjelp av kriseteamet, sier ordføreren.

Ungdomsmiljøet i Son er tett. Alle kjenner alle. Kjæresten til Dereka går på en annen skole enn hun gikk på, men delte hennes interesse for dans.

- Dansemiljøet er veldig sterkt i lokalmiljøet. Det er et flott tilbud til ungdommen, sier ordføreren.

Redd ryktene

I går samlet vennene seg i Såner kirke for å minnes Dereka Hun er død - men de vet ikke hvem som har drept henne. Ryktene preger allerede miljøet.

- Ungdommene er redde for alle ryktene. Vi får håpe at politiet løser drapssaken raskt så vi slipper usikkerheten, sier ordføreren

Sokneprest Marit Brekken tok også opp dette i sin minnetale til ungdommene i går:

- Ryktene går. Hva har egentlig skjedd? La oss legge vekk alle rykter. La oss konsentrere oss om å ta vare på hverandre, sa soknepresten.

Under minnesamlingen i kirka tente vennene lys og skrev hilsener til Dereka.

Organisten spilte «Eg ser» av Bjørn Eidsvåg. Mange av ungdommene hadde med seg sine foreldre.

- Ungdommene søker sammen og finner støtte i hverandre. Dette er en forferdelig hendelse, men ungdomsmiljøet er sterkt. Vi skal komme gjennom sorgen, sier psykiatrisk sykepleier Solveig Iren Skøien i kommunens kriseteam.

Allerede natta etter drapet oppsøkte kriseteamet ungdommen. I går samlet de innbyggerne en rekke steder.

Først på menighetshuset og utenfor huset der Dereka ble funnet drept. Ungdomsklubben vil være åpen hele uka slik at ungdommene har et sted hvor de kan snakke sammen om det som har skjedd.

Kriseteamet består av helsesøster, oppvekstsjef og representanter fra skolen, kirka og fritidsklubben. Politiet har også orientert ungdommene om sitt arbeid.

- Det er viktig at vi favner alle. Alle må få snakke ut om det som har skjedd. Dette kommer til å prege Son i lang tid, sier helse- og oppvekstsjef Bernt Hovind.

Det er mange sterke følelser i ungdomsmiljøet:

- Noen er sinte, andre er redde. Dette er en veldig opprivende situasjon, og alle reaksjoner er naturlige, sier Hovind.

SAMMEN: Natt til i går tok ordføreren seg av ungdommen. Om dagen ble kirken og menighetshuset det naturlige samlingsstedet.