VILLE BLI ASSISTENT: Bahareh Letnes søkte i 2016 om å bli Per Sandbergs assistent. Hun fikk avslag på søknaden. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
VILLE BLI ASSISTENT: Bahareh Letnes søkte i 2016 om å bli Per Sandbergs assistent. Hun fikk avslag på søknaden. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Kjæresten ville bli Sandbergs assistent

«Jeg virkelig håper at jeg kan være så heldig å jobbe sammen med deg», skrev Letnes i en e-post til departementet i 2016. I dag er de to kjærester.

I 2016 sendte Bahareh Letnes en e-post til Fiskeridepartementet og spurte om å få bli Per Sandbergs Iran-assistent eller tolk.

Det melder VG mandag ettermiddag.

«Hei Per Sandberg!», skriver hun i e-posten sendt til departementets postmottak.

«Vi har snakket sammen før på en konferanse vi var med på. Jeg er veldig glad at du har begynt å forhandle med Iran om norsk laks. Jeg er veldig interessert i å jobbe sammen med deg som tolk eller iransk assistent. Jeg virkelig håper at jeg kan være så heldig å jobbe sammen med deg», fortsetter Letnes i e-posten.

I e-posten skal Letnes også vise til at fosterfaren jobber i Norske Skog, hvor Per Sandberg har bakgrunn fra.

Fikk avslag

Forespørselen fra Letnes skal ha blitt behandlet administrativt av departementet, og søknaden endte med avslag.

6. oktober 2016 blir Letnes svart med at departementet ikke har noen ledige stillinger innenfor området som hun skisserte i e-posten til Sandberg.

Per Sandberg skal ha ikke ha vært involvert i behandlingen av jobbsøknaden fra Letnes. De to skal ha møtt hverandre for første gang 28. november 2015. Den gang var Sandberg stortingsrepresentant.

Sandberg og Letnes er i dag kjærester og var på en mye omtalt ferietur til Iran sammen.

Ber om PST-prat

Per Sandberg skal også ha bedt Politiets sikkerhetstjeneste (PST) om en samtale vedrørende sitt forhold til Letnes. Det kommer fram av Sandbergs svar til SVs Torgeir Knag Fylkenes.

- Omtalen av vårt forhold har medført mye oppmerksomhet og spekulasjoner og det er stilt spørsmål om Bahareh Letnes sin bakgrunn, som jeg ser behov for å adressere. Jeg har derfor bedt om en samtale med PST, skriver Sandberg i svaret til Fylkesnes.

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) har vedgått og beklaget at han brøt sikkerhetsrutinene da han i sommer reiste til Iran med kjæresten Bahareh Letnes uten å varsle statsministeren om turen på forhånd.

Han hadde dessuten tatt med seg tjenestetelefonen, hvor regjeringens saksbehandlingssystem var installert.