Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjærestene Elin (23) og Denise (21) ville bare finne et sted å bo - rystet over homohets

- Dette er mobbing.

KRITISKE: Denise (t.v) og Elin er kritiske til kommentarene de har fått etter at de prøvde å legge ut en uskyldig boligannonse. Foto: Privat.
KRITISKE: Denise (t.v) og Elin er kritiske til kommentarene de har fått etter at de prøvde å legge ut en uskyldig boligannonse. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Denise (21) studerer sykepleien i Örnsköldsvik og Elin (23) jobber i Göteborgsområdet, men paret er dypt forelsket, og har planer om å flytte sammen i Gøteborg til sommeren.

Leilighetsjakten har imidlertid bydd på utfordringer.

Så fort Denise (21) la ut bostedsannonser på facebookgrupper, begynte de negative kommentarene å renne inn.

Det var Expressen som først omtalte saken.

- Jeg kjenner meg bare sint og trist. Det er ingen som velger selv hvilken legning man har, slik en av dem skrev,  sier hun til Dagbladet.

Spør om sex Oppmerksomheten har vært langt større enn man kan forvente på en enkel boligannonse:  På en av postene har bildet av de to jentene fått over 400 likes.

21-åringen har også fått flere private meldinger med spørsmål om hvordan de to jentene har sex. Enkelte har også kommentert også at de synes Elin kler seg som en gutt.

- En spurte «Hva spiller det for slags rolle om det er to jenter når det ser ut som en jente og en gutt? Det er et angrep mot retten til å kle seg akkurat som man vil, sier Denise til Dagbladet.

Mobbing De to jentene møttes for et ett og et halvt år siden, men det var ikke før et halvår senere at Denise kom ut som biseksuell. Hele prosessen har vært smertefull, forteller hun i et intervju med Expressen, som først omtalte saken.

- Jeg vil at de som leser dette skal forstå at vi er akkurat som alle andre som søker leilighet. Vi elsker hverandre, og vil bo sammen, og vi er like menneskelige som alle andre. I dag er det vanskelig å komme ut, for man kan ikke gå og holde hender og være seg selv; da kommer de negative reaksjonene med en gang, sier hun til avisa.

Hun har i mange år vært utsatt for systematisk mobbing som hun fortsatt sliter med. Dette er også mobbing, mener hun.

- Noen anklager meg for å ville ha oppmerksomhet nå, men jeg synes det er viktig at man tar opp det her, for dette er også mobbing. Folk kan få hate så mye de vil, så lenge de holder det for seg selv, sier hun til Dagbladet.