Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjærestens bror siktet for drap

Oslo-politiet har arrestert en 23-åring siktet for medvirkning for drapet på Lise Joanni Johansson (18).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

23-åringen er bror av 21-åringen som allerede sitter varetektsfengslet for drapet på det unge håndballtalentet i en leilighet på Teisen natt til 26. september.

Hovedgrunnen til at 23-åringen nå er pågrepet, er at kriminalteknikerne har funnet mannens DNA på drapsvåpenet. Bare timer etter at Lise Joanni ble skutt og drept, fant politiet drapsvåpenet i en hekk i nærheten av leiligheten.

Prøveskyting

23-åringen nekter straffskyld etter den alvorlige siktelsen. Han forklarte i går DNA-funnet med at han hadde skutt med det omtalte våpenet i en skog ved Holmlia sør i Oslo om lag en måneds tid før 18-åringen ble drept.Ifølge 23-åringen smalt det voldsomt da pistolen ble avfyrt. Han fryktet at politiet ville komme, og våpenet ble skjult under en stein i skogen.

Etter det Dagbladet får opplyst, har 23-åringen vært i tre vitneavhør og enda et avhør som siktet for brudd på våpenloven, uten at han har opplyst om skytinga.

Han skal nå ha sagt seg villig til å påvise skjulestedet for etterforskerne, slik at stedet kan bli undersøkt nærmere med henblikk på eventuelt å avkrefte eller bekrefte 23-åringens forklaring på dette helt sentrale punktet.

Vitneavhør

Oslo-politiet kommer samtidig til å sette inn store ressurser de nærmeste dagene for foreta vitneavhør i 23-åringens omgangskrets. Etterforskerne er også interessert i 23-åringens bevegelser den helga drapet skjedde.

21-åringen, som i en periode hadde vært Lise Joannis kjæreste, forklarte til etterforskerne etter drapet at en ukjent mann hadde kommet inn gjennom et vindu til leilighet, og skutt Lise Joanni i hodet, før drapsmannen forsvant samme vei han kom inn.

Etter det Dagbladet forstår, stilte etterforskerne fra første stund store spørsmålstegn ved 21-åringens forklaring. Han ble først siktet for brudd på våpenloven, før politiet utvidet siktelsen til å omfatte forsettlig drap på Lise Joanni.

21-åringen nekter straffskyld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media