Kjærestepar (17 og 16) for retten for barneporno. Hadde nakenbilder av seg selv på telefonen

Skyldig i «sexting».

SEXTING: En 17 år gammel gutt fra North Carolina i USA ble dratt for retten etter at det ble oppdaget nakenbilder av han selv på telefonen hans.

Gutten, som var 16 da bildene ble oppdaget, måtte inngå et forlik for å unngå en mulig fengselsstraff, og å havne i registeret for seksuelle forbrytere. Illustrasjonsfoto: JULIAN STRATENSCHULTE / NTB Scanpix
SEXTING: En 17 år gammel gutt fra North Carolina i USA ble dratt for retten etter at det ble oppdaget nakenbilder av han selv på telefonen hans. Gutten, som var 16 da bildene ble oppdaget, måtte inngå et forlik for å unngå en mulig fengselsstraff, og å havne i registeret for seksuelle forbrytere. Illustrasjonsfoto: JULIAN STRATENSCHULTE / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 17 år gammel gutt fra North Carolina i USA ble dratt for retten etter at det ble oppdaget nakenbilder av han selv på telefonen hans.

Gutten, som var 16 da bildene ble oppdaget, måtte inngå et forlik for å unngå en mulig fengselsstraff, og å havne i registeret for seksuelle forbrytere. Det skriver The Guardian.

Fire av tiltalepunktene var for bilder av seg selv, og ett var for et nakenbilde han hadde av sin 16 år gamle kjæreste. Hun fikk samme behandling av rettssystemet. Også hun måtte inngå forlik da hun hadde nakenbilder av seg selv på sin telefon.

Bildene ble oppdaget da politiet etterforsket flere tilfeller der nakenbilder hadde blitt delt på en skole i delstaten uten at de som var på bildene hadde samtykket til dette. Verken gutten eller jenta viste seg å være involvert i den saken.

- Bør ikke straffes Ifølge Justin Patchin, som er professor i strafferett ved Universitetet i Wisconsin, er det riktig at forholdene de to ble tiltalt for er forbudt, men han sier at de fleste stater viser skjønn i den enkelte sak.

Han forteller også at han har diskutert saken med andre eksperter, og ingen han har vært i kontakt med kjenner til tilsvarende saker der mindreårige har blitt tiltalt for å ha nakenbilder av seg selv.- Barn bør ikke risikere straff for slikt. Det er klart at man ikke vil at barna skal sende sånne bilder til sine bedre halvdeler, men jeg synes ikke det er kriminelt når det ikke er et offer involvert, sier han til den britiske avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer