DØDE: Politifolk ved stedet hvor en eksplosjon ble utløst ved Vårby Gård utenfor Stockholm. En syklist som skal ha plukket opp et sprenglegeme fra bakken døde som følge av skadene han pådro seg. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix
DØDE: Politifolk ved stedet hvor en eksplosjon ble utløst ved Vårby Gård utenfor Stockholm. En syklist som skal ha plukket opp et sprenglegeme fra bakken døde som følge av skadene han pådro seg. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix Vis mer

Mann drept i eksplosjon:

Kjærestepar på sykkeltur: - Plukket opp hånd­granaten og syklet videre

Det var et kjærestepar på sykkeltur som ble rammet av en eksplosjon ved en T-banestasjon utenfor Stockholm søndag. Mannen døde som følge av skadene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Aftonbladet skriver at det var en håndgranat som eksploderte og sørget for at en mann i 60-åra døde og en kvinne i 40-åra ble skadd, utenfor T-banestasjon Vårby Gård i utkanten av Stockholm.

Den svenske avisa skriver at mannen skal ha kommet syklende forbi da han oppdaget sprengladningen på bakken. Han skal ha plukket opp den antatte håndgranaten fra bakken og var på vei videre da den plutselig eksploderte.

- Det virker som om han plukket den opp der, men at han hadde begynt å sykle videre da sprengladningen detonerte, sier Lars Alvarsjö, stasjonsbefal ved politiet i Stockholm Syd, til avisa.

Par på vei til butikken

Det var rundt klokka 11.07 at politiet i Stockholm-forstaden Huddinge fikk melding om en eksplosjon utenfor T-banestasjonen Vårby Gård.

Politipatruljene som rykket ut til stedet fant mannen i 60-åra hardt skadd. Han ble behandlet av ambulansearbeidere på stedet, men ved 14.30-tida meldte politiet at mannen hadde dødd som følge av skadene.

Den døde mannen og den skadde kvinnen er ifølge Expressen et kjærestepar, og de skal ha vært på vei til butikken da eksplosjonen inntraff.

Kvinnen, som skal være rundt 45 år gammel, fikk skader i ansiktet og på underkroppen. Hun er ifølge sykehuset ikke kritisk skadd, og politiet opplyser at hun har forklart seg om hendelsen.

Det er hun som ifølge politiet fortalte at mannen hadde plukket opp en gjenstand fra bakken, som etter alt å dømme forårsaket eksplosjonen, skriver NTB.

Politiet tror ikke de to har blitt utsatt for et angrep, men etterforsker saken som drapsforsøk og forsøk på allmennfarlig ødeleggelse, ifølge Expressen.

- Så vidt jeg vet er det ingenting spesifikt som gjør at vi tror dette har vært rettet mot disse to personene, sier Svein-Erik Olsson i Stockholm-politiet.

- Leiligheten ristet
​Sven-Erik Olsson, talsperson for Stockholm-politiet, fortalte Aftonbladet at den aktuelle T-banestasjonen og torget rett ved er stengt som følge av hendelsen. En bombegruppe rykket også ut til åstedet og politiets teknikere undersøker nå restene av sprengladningen.

Avisa viser til kilder som bekrefter at det var en håndgranat, men politiet er foreløpig forsiktige med å være like bastante:

- Vi kan ikke være 100 prosent sikre på at det er en håndgranat, men det er vår arbeidshypotese, sier Alvarsjö til avisa.

Charlotte Bergström, som bor rett ved T-banestasjonen, sier til Expressen at hun hørte et voldsomt smell.

- Hele leiligheten ristet, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer