- Kjæresteparet er i Brasil

Etterlyst par forlot Bolivia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske kjæresteparet som er i politiets søkelys i kokainsaken i Bolivia, skal ha forlatt landet til fordel for Brasil.

Det hevder kilder i parets miljø overfor Dagbladet.

Kjæresteparet skal ha reist til Brasil via Paraguay, og planlegger en snarlig retur til Europa. Skuespilleren planlegger ifølge kildene å returnere til Oslo i løpet av neste uke, mens hennes norskbolivianske kjæreste enten blir med henne til Oslo eller reiser til Spania, der han disponerer et hus.

Ikke etterlyst

Boliviansk politi har uttalt at de ønsker å snakke med paret i forbindelse med kokainsaken der de tre norske kvinnene sitter fengslet for å ha forsøkt å smugle 22,5 kilo kokain til Norge. Advokat William Espinoza, som fremdeles offisielt representerer alle de tre fengslede norske kvinnene, har beskyldt de to for å ha spilt en sentral rolle i smuglingsforsøket.

Boliviansk politi har hevdet at Interpol er koblet inn i saken, og at kjæresteparet er etterlyst. Dette stemmer ikke, ifølge Kripos.

- Vi ville fått beskjed dersom de var etterlyst via Interpol, men har ingen informasjon om at det er tilfelle, sier Petter Dyhre i Kripos.

Kripos har heller ikke mottatt noen sakspapirer fra boliviansk politi.

BRANT KOKAINEN: Politiet destruerte den beslaglagte kokainen. Foto: Politiet i Bolivia
BRANT KOKAINEN: Politiet destruerte den beslaglagte kokainen. Foto: Politiet i Bolivia Vis mer

- Vi kjenner til at statsadvokaten der nede har mottatt vår henvendelse, og venter på svar, sier Dyhre.

Norsk politi kan derfor vanskelig foreta seg noe dersom kjæresteparet skulle dukke opp i Norge. Paret er ikke siktet for noe, og det er ikke opprettet noen etterforskning i saken.

Toåringen hjem

Den to år gamle jenta som de siste ukene har levd bak fengselsmurene i Cochabamba med sin smuglersiktede mor (21), kommer hjem mandag.

Det bekrefter 21-åringens advokat Marius Dietrichson.

- Hun kommer hjem mandag, ifølge med sin mormor, sier Dietrichson til Dagbladet. Mormoren kom til Bolivia tidligere denne uka, og har besøkt datter og barnebarn i fengselet hver dag.

Nye advokater

Den fengslede 21-åringen har de siste dagene uttrykt misnøye med sin advokat.

- Hun er i den ulykkelige situasjon at hun har en forsvarer som hun ikke har tillit til. Denne forsvareren har i avhør kommet med utfall og beskyldninger mot henne, og har seinere benektet dette overfor henne. Hun er helt uten forsvar, sier Dietrichson.

Han opplyser at to andre advokater besøkte 21-åringen i fengsel i går, med sikte på å ta over forsvaret av 21-åringen.

Søker hus og jobb

Advokat Carl Bore, som representerer 18-åringen fra Lillesand, jobber nå med en anke. Han jobber også med å skaffe henne en jobb og en boligadresse i landet, for seinere å kunne få henne løslatt mot kausjon.

- Det er fordel at man beviser en tilknytning til landet for å kunne betale seg ut med kausjon, sier Bore til Dagbladet.

- Vil ikke retten gjennomskue en slik konstruert tilknytning?

- Det er et element av konstruksjon der, men de vil likevel kunne legge noe vekt på det derom hun har jobb og adresse i landet, sier Bore.

KOMMER HJEM MANDAG: Den to år gamle jenta har de siste to ukene sittet bak murene med sin smuglersiktede mor (21). Mandag kommer hun hjem til Norge ifølge med mormor. Her blir hun båret ut av ambassadens førstesekretær Kjell Olav Haugen.