Kjærester drapssiktet

EGERSUND (Dagbladet): - Jeg har et lik. Kan jeg dumpe det i sjøen? skal den drapssiktede mannen ha spurt en bekjent. Men i stedet for å få hjelp, ble han angitt til politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 39 år gammel mann og hans ca. 30 år gamle kjæreste, begge fra Eigersund-området, er siktet for forsettlig drap etter at en mann ble slått i hjel i leiligheten deres i Egersund natt til i går.

Mannen som meldte fra til politiet forteller at han ble kontaktet av drapssiktede midt på dagen i går. 39-åringen ville ha hjelp fra sin bekjente, som har en kriminell fortid.

Ringte på

- Han kom og ringte på døra og var ganske blek om nebbet. Han spurte: «Jeg har et lik. Kan jeg dumpe det i sjøen?» Jeg svarte nei og ba ham om å melde seg, forteller vitnet til Dagbladet.

Og så ringte han selv politiet og meldte fra om drapet.

På grunn av sin fortid og sin tilknytning til den drapssiktede, er han selv i faresonen for å bli mistenkt av politiet. Egersunderen ble avhørt i går.

De to siktede ble pågrepet av politiet like utenfor åstedet klokka 14.30, ikke lenge etter at drapet ble meldt.

- Politiet kjenner begge de siktede fra før, sier politistasjonssjef Oddvard Tengesdal.

De impliserte i saken tilhører et belastet miljø i Egersund, og drapshuset i Peder Clausens gate har vært beryktet i nabolaget. Eldre beboere forteller Dagbladet at de holder dørene låst døgnet rundt, i frykt for beboerne og deres gjester.

Politiet vil ikke ut med detaljer omkring hendelsesforløpet. Men drapsofferet var natt til i går på besøk hos paret som nå er siktet i saken. Etter det Dagbladet kjenner til, oppsto det en krangel om penger, som endte med at gjesten ble slått i hjel.

Tildekket

Helgas drap er det første i Egersund by på 25 år. Politiet utelukker ikke at flere kan bli siktet for drapet.

Politiet vet hvem drapsofferet er, men har ennå ikke foretatt en sikker identifisering. Liket ble funnet med hodet tildekket av en fillerye, og politiet vil ikke røre noe før tekniske eksperter har undersøkt leiligheten. Seint i går kveld ankom tre Kripos-etterforskere som skal bistå med å samle tekniske bevis på åstedet. Ingen av de to siktede har foreløpig forklart seg for politiet.

ÅSTEDET: I dette huset ble en mann drept natt til i går. To personer er siktet for forsetlig drap.