Kjærester drept på hybelen

Da hybelverten låste seg inn på rom nummer 405 på studenthjemmet i Bjerregaards gate 21 i Oslo, fant han et kjærestepar drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen (23) skal være kvalt, mens den jevnaldrende mannen skal være stukket i hjel. Gjerningsmannen må ha låst døra bak seg etter dobbeltdrapet. De to hadde vært døde i flere dager, før de ble funnet ved 11-tida i går.

Oslo-politiet trodde først det var mord og selvmord. Men etter at en rettsmedisiner hadde foretatt en første undersøkelse av likene, og kriminalteknikere hadde begynt sine undersøkelser, ble det slått full drapsalarm.

Politiet har sikret seg en rekke tekniske spor på åstedet, som skal analyseres de nærmeste dagene. Politiinspektør Terje Kristiansen sier til Dagbladet at politiet har hatt flere personer inne til avhør:

- Vi kartlegger omgangskretsen til ofrene. Det er for tidlig å si noe om motivet.

Konkrete spor

Ifølge NTB hadde politiet i går kveld flere konkrete spor som ble undersøkt og fulgt opp. Politiet håper at obduksjonen, muligens i helga, skal kunne gi svar på når paret ble drept.

Hos de rundt 175 studentene som bor på hyblene i studentblokka i Bjerregaards gate 21 i Oslo, spredte det seg frykt etter meldingen om drapene. Mirjam Tornes bodde rett over gangen for der dobbeltdrapet skjedde, og delte kjøkken og bad med de drepte:

- Ingen av oss som bor i samme gangen, har sett paret på flere dager, og det begynte å lukte veldig vondt. Fetteren til han som er drept, bor i samme blokk, og var flere ganger og banket på døra uten å få svar. Han varslet Studentsamskipnaden etter noen dager, og de to ble funnet. Nå vil jeg vekk herfra, sier Tornes.

De 14 studentene som bor i samme gang, fikk i går mulighet til å ta inn på hotell, og tilbud om samtale med psykolog og studentprest.

- Hyggelig par

- Paret var veldig hyggelig og omgjengelig. Hun snakket godt engelsk, og var veldig koselig. Han snakket ikke så mye engelsk, og var mer innesluttet. Jeg kjente dem ikke så godt, men de pleide å sitte inne på rommet mitt og prate. Jeg har ikke merket noe uvanlig, sier Trones.

Paret flyttet inn i hybelen 13. januar. Bare mannen er registrert beboer på enmannshybelen.

Politiet står overfor en gåte i saken. Rommet der de to kineserne ble funnet, var låst fra utsiden. Det er ikke smekklås til hybelen, noe som betyr at noen må ha låst rommet etter dobbeltdrapet.

Det er ikke kjent om de dreptes nøkler er funnet, eller om andre hadde nøkler til hybelen.

- Dette er ting som vi jobber for å få full oversikt over, sier Kristiansen.

Gikk på skole

Den drepte mannen var student ved Musikk Instrument Akademiet i Sarpsborg. Den internasjonalt anerkjente instrumentbyggerskolen har flere kinesiske studenter, og den drepte hadde gått der i fem måneder.

- Denne personen gikk på forberedende språkkurs, før han skulle begynne på musikkelektronikkstudiet. De kinesiske studentene er veldig ordentlige og gode studenter. Det er vanskelig for kinesere å komme inn her, så derfor er dette spesielt tragisk, sier pressetalskvinne Grete-Elisabeth Haaland ved akademiet.

- Det har den siste uka vært vinterferie ved skolen. Mandag vil vi samle elevene og informere om det som har skjedd, sier hun.

Studentblokka er eid av Oslo- og Akershushøgskolenes studentsamskipnad (OAS). De jobbet i går med å gi hjelp og støtte til beboerne.

- Det viktigste nå er å ta vare på dem som bor der, og vi er til stede med tilbud om psykologhjelp, sosionom og studentprest. Gården har et fint miljø, sier Jane Sofie Svendsbø i OAS.

DOBBELTDRAP: De to drepte kineserne ble båret ut av studentblokka i Bjerregaards gate ved 17-tida.
PÅ SAMME GANG: Mirjam Tornes (20) bor rett over gangen for de to ofrenes hybel (døra bak til høyre).