Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjærkommen seier for Sanders over Clinton

Håpet er ikke helt ute for den demokratiske utfordreren.

VINNER: Den demokratiske presidentkandiaten Bernie Sanders har vunnet Indiana. Foto:John Sommers II/Getty Images/AFP
VINNER: Den demokratiske presidentkandiaten Bernie Sanders har vunnet Indiana. Foto:John Sommers II/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): På republikansk side ble nattens primærvalg i Indiana raskt avgjort. Ted Cruz trekker seg og Donald Trump er etter alle solemerker partiets neste presidentkandidat.

På demokratisk side tok det mye lengre tid før det hele ble avgjort i Vermon-senator Bernie Sanders´ favør mot favoritten Hillary Clinton, melder CNN.

-Det som er ekstremt gledelig for meg, er at vi vinner folk 45 år og yngre i primærvalg etter primærvalg. Det er viktig fordi det forteller meg at ideene vi kjemper for er ideene for framtidas Amerika og framtid atil det demokratiske partie, sa Sanders i sin tale på valgvaken før resultatet var klart.

Seieren var trolig en særdeles kjærkommen og overraskende seier for Sanders etter flere tunge uker. Valgkampen hans håper nå at Indiana skal innebære et vendepunkt som også kan overbevise noen av partiets mange såkalte superdelegater.

Imidlertid har Clinton fortsatt et stort forsprang i antall delegater, og hun er stadig favoritt til å vinne partiets nominasjon. Hun kom ikke med offentlige uttalelser etter valgnederlaget.  Valgkampsjefen hennes, John Podesta kommenterte imidlertid Trumps seier.

- Grunnleggende sett må vår neste president klare to ting: Å holde landet trygt i en farlig verden, og hjelpe arbeidende familier med å få det bedre her hjemme. Donald Trump er ikke forberedt til å gjøre noen av delene. Gjennom valgkampen har Donald Trump demonstrert at han er for splittende og mangler temperamentet til å lede landet vårt og den frie verden. Med så mye på spill, er Donald Trump en for stor risiko, sier Podesta, ifølge Politico.

Hele Norges coronakart