Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjærlig hilsen

Husker du brevene? Brevene med frimerke på. Brevene du ventet på. Brevene som skulle komme fra en annen by, fra et annet land, fra Sverige, for eksempel. Jeg kjente en gang en dame som fikk brev fra Amerika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fortsatt hender det at jeg åpner postkassa og finner et brev. Og da mener jeg brev. Ikke en vinduskonvolutt eller en av de trøtte, hvite med firmalogo, eller brevet fra banken. Nei, det hender jeg plutselig står der med selve brevet. Står og veier det mellom fingrene og gjetter. Ser på håndskriften og lurer. Kikker på frimerket, på poststempelet. Et brev til meg.

Sånn var det på jobben i gamle dager også. Forventningen når postbunken landet på skrivebordet. Lete, lete, lete gjennom bunken etter brevene. Og der var de. Små og tykke, fra hvor som helst. Kjære deg og vennlig hilsen meg. Eller rett på sak: Se å dra til hælvete din fordømrade bladsmører. Hilsen mange med meg.

Men nå? Bare vinduskonvolutter, trøtte hvite med firmalogo, og C-posten som ikke engang er limt igjen, så uviktig er innholdet. Rundskrivene, vet du, som går rett i bøtta. Og brevet fra banken. Kjære kunde, vil du bli nettkunde og vinne en nøkkelring med firmalogo på? Brevet fra forsikringsselskapet. Kjære kunde, vil du forsikre forsikringen din og vinne en nøkkelring med firmalogo på?

Men brevet? Brevet som sier ritsj, ritsj når jeg åpner det med lillefingeren? No sir. Nå sier brevet pling i høyttaleren på PC-en. Nå sier brevet klikk, klikk når jeg åpner det med høyre musetast. Og så er det ikke et brev engang. Men en beskjed. Til alle ansatte, står det. Kan den som eier en grønn Toyota flytte den snarest, står det. Til alle ansatte! Noen som hører lyden av ensomheten?

Hvis for eksempel Byggmakker håndskriver et langt brev til meg, med frimerke utenpå og kjærlig hilsen din gode venn Byggmakker. Ja, så melder jeg meg inn i Byggmakker. Rett og slett.