Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjærlighet i en syk tid

Da amerikanske Mathieu Borysevicz og kinesiske Zhang Yu sa ja til hverandre i sarsrammede Beijing i helga, ble kysset erstattet av vattpolstret nesekos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens de to nygifte tok brudebildene på Den himmelske freds plass i Beijing, begynner kinesiske myndigheter å få en viss kontroll med epidemien. I går var det bare to dødsfall på grunn av sars i Kina, det laveste tallet siden epidemien brøt ut.

284 mennesker har dødd av sars i Kina. Landet har hatt de høyeste tapene som følge av sykdommen.

Men mens Kina kan se ut til å ha fått en viss kontroll med sykdommen, er en sarsepidemi i full utvikling i Taiwan. 36 nye tilfeller av lungesykdommen ble registrert i Taiwan i går, det høyeste antallet nye tilfeller på én dag siden epidemien brøt ut.

Fem døde

Fem personer døde av den smittsomme sykdommen, ifølge helsemyndighetene på øya. 344 mennesker er nå smittet av sars på Taiwan. 40 personer har så langt dødd av sykdommen.

Økningen i tilfellene på Taiwan kommer samtidig som Verdens helseorganisasjon (WHO) erklærer at epidemien er kommet under kontroll i den delvis selvstyrte kinesiske provinsen Hongkong.

I Singapore er det ikke blitt registrert noen nye tilfeller på 20 dager.

Optimister

Det gjør at epidemologer fra 16 sarsrammede områder som i helga møttes i Genève tross alt er optimister.

- Beskjeden fra dette møtet er at vi er håpefulle. Vi er glade for at tiltakene vi har satt i verk virker, men vi maner også til forsiktighet fordi det er mye arbeid som må gjøres før vi har sett slutten på problemet, sa WHOs koordinator for sars, Mike Ryan.

I Kina bekjempes sykdommen med alle midler. Mistenkte sarspasienter som bryter karanteneregimet de blir pålagt, får sju års fengsel.

Den store frykten er at sars skal spre seg til den kinesiske landsbygda der det ikke er ressurser til å ta seg av en epidemi.

Mest bekymrer Kinas masser av arbeidssøkende, som med sin reising fra sted til sted på leting etter arbeid kan være fryktelig effektive smittespredere.

IKKE AKKURAT TUNGEKYSS: Mathieu Borysevicz fra New York og Zhang Yu fra Beijing giftet seg i helga. Men de tok ingen sjanser da brudebildene ble tatt på Den himmelske freds plass i den sarsrammede kinesiske hovedstaden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media