Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjærlighet med grenser

Det verste som finnes er å bli glad i noen, men ikke få lov til å være sammen med den personen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag er det Valentines day og folk feirer kjærligheten. For noen er det en gledens dag, for andre en påminnelse om hvor utrolig urettferdig samfunnet er. I våre dager må man passe seg for hvem man blir glad, for det kan få brutale konsekvenser. Noe av det verste som finnes er nemlig at man blir glad i noen, men ikke får lov til å være sammen med den personen.

Det er nok dagen i dag en påminnelse om for mange.

For hvis man tror at politikken ikke blander seg inn i kjærlighetslivet, må man tro om igjen. For om ikke politikken kjenner sine grenser så skal kjærligheten kjenne sine grenser. Da betyr det også fysiske grenser. Regjeringen synes for eksempel at det er litt enklere om du forelsker deg i en fra Sverige, enn om du forelsker deg i en fra New Zealand. Gode europaborgere står tydelig høyest på ønskelista til staten.

Er du på tur til et eksotisk sted og møter en lekker gutt bør du først spørre hvor han er fra, stikke på nærmeste internett-kafé og gå på utlendingsdirektoratets hjemmesider. Her kan du taste inn statsborgerskap og vips finne ut hvilke utfordringer dere kan møte hvis dere finner tonen i løpet av kvelden.

Er din utvalgte fra New Zealand, må du beregne deg på at dette ikke blir enkelt. En ting er at dere må reise halve jorda for å besøke hverandres hjemsteder, men veien til å kunne være sammen vil oppleves som lengre enn den fysiske avstanden.

Det er noen kriterier man må oppfylle for å kunne bo i Norge. Siden han er fra New Zealand kommer man i hovedsak ikke som flyktning eller asylsøker. En annen muligheten er å komme som ekspert. Har han en helt spesiell utdannelse eller kvalifikasjoner som Norge trenger, eller som ingen andre i Norge har mulighet til å tilby, kan dette gå greit. Hvis han kommer som jobbsøkende kan han gå på intervju, men kan ikke ta jobben før om tre måneder etter at han har reist tilbake til hjemlandet. Arbeidsgiveren må vente tre måneder før han den nyansette kan komme i jobb. Han kan få visum for 3 måneder, men da kan han ikke søke jobb, og da han reiser tilbake kan han ikke komme tilbake i løpet av de neste tre månedene.

Familiegjenforening kan være en løsning, men det innebærer at dere gifter dere, og at du kan vise til en garantert minsteinntekt på 200 000. Dette er tilfelle når regjeringa får det som de vil, og ikke optimalt hvis du er student. Den beste løsningen er om du kan flytte til New Zealand og bo der.

Det er ingen krav om garanti på konto, du må ikke være en ekspert eller ha ordnet deg en jobb på forhånd. Du kan komme til New Zealand, søke på jobbe og får du jobb er det bare å begynne. God tur!

Ungdom forelsker seg ikke i en person fordi personen passer inn i ekspertkvoten til Norge, eller med tanke om hvor mye man har stående på konto for å kunne garantere ovenfor staten. Folk blir forelsket uten å tenke på alle konsekvensene av det, men med tanke på alle gleder det skal gi. Nordmenn som forelsker seg i en fra feil land vil fort få kjærligheten satt på en uforberedt prøve.

KJÆRLIGHETSVISUM: - Har du funnet seg en kjæreste fra New Zealand, er giftermål fort den eneste løsningen for å bo sammen i Norge, bli bedre kjent med hverandre, kjent med familien og hvordan Norge er. Unge Venstre vil ha en ordning med kjærlighetsvisum, som gir et par muligheten til å bo sammen i 12 måneder i Norge, skriver Anne Solsvik. Foto: SCANPIX
KJÆRLIGHETSVISUM: - Har du funnet seg en kjæreste fra New Zealand, er giftermål fort den eneste løsningen for å bo sammen i Norge, bli bedre kjent med hverandre, kjent med familien og hvordan Norge er. Unge Venstre vil ha en ordning med kjærlighetsvisum, som gir et par muligheten til å bo sammen i 12 måneder i Norge, skriver Anne Solsvik. Foto: SCANPIX Vis mer

Alle er ikke klare for å gifte seg øyeblikkelig etter at de har møtt hverandre. Mange ønsker å bruke litt tid på å bli kjent med hverandre, familie og landet.

Har du funnet seg en kjæreste fra New Zealand, er giftermål fort den eneste løsningen for å bo sammen i Norge, bli bedre kjent med hverandre, kjent med familien og hvordan Norge er. Unge Venstre vil ha en ordning med kjærlighetsvisum, som gir et par muligheten til å bo sammen i 12 måneder i Norge.

Dette vil gi muligheten til å bli bedre kjent med hverandre og familie. Det kan gi en mulighet til å bli bedre kjent med samfunnet og mulighetene for jobb. Dette vil gi nyforelska par mulighet til å finne ut om man ønsker å gifte seg med hverandre, og om dette virkelig er den store kjærligheten.

Så kjære Bjarne Håkon Hanssen. På kjærlighetens dag oppfordrer jeg deg til å gi en kjærlighetsgave til alle de par som sitter i hvert sitt land og lengter etter hverandre: Innfør kjærlighetsvisum!

image: Kjærlighet med grenser
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media