Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjærlighet over dyregrenser

Skilpadden Mzee adopterte flodhesten Owen etter tsunamien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 2 år gamle flodhesten Owen og den 130 år gamle landskillpadden Mzee holder fremdeles sammen - ett år etter at tsunamien gjorde at Owen kom bort fra familien sin.

Før tsunamien kom levde Owen sammen med familien ved Sabaki-elven. Da flodbølgen nådde kysten av Kenya og tok flodhesten ble Owen skylt til havs før han strandet på et skjær.

Innbyggerne i den lille kystbyen Malindi måtte bruke fiskegarn for å få tak i Owen. Han ble da brakt til dyrereservatet Mombasa Haller Park, hvor han møtte Mzee.

Tror Mzee er en flodhest

De to fant etter hvert tonen, og den store landskilpadden Mzee adopterte Owen og har siden vært hans surrogatmor. Det spekuleres i at Owen kan ha blitt tiltrukket av Mzees runde former og gråfarge, som ikke er helt ulikt utseendet til en flodhest.

Til å begynne med var landskilpadden Mzee skeptisk. Men iherdige Owen fortsatte å følge etter og prøvde å sove inntil Mzee. Etter noen dager ga Mzee etter, og etter hvert som det er blitt knyttet sterkere bånd i mellom de to, har landskilpadden gjengjeldt følelsene og hengivenheten overfor foreldreløse Owen.

Owen skal få ny partner

På nyåret planlegger imidlertid dyrepasserne å introdusere Owen for en 13 år gammel flodhest ved navn Cleo. Håpet er at de to skal få et sterkt forhold til hverandre. Cleo har nemlig levd uten selskap fra andre flodhester i mer enn et tiår.

UADSKILLELIGE: Nå er Owen (2) til venstre og Mzee (130) ikke til å skille fra hverandre. Foto: Scanpix
UADSKILLELIGE: Nå er Owen (2) til venstre og Mzee (130) ikke til å skille fra hverandre. Foto: Scanpix Vis mer

Men det nye bekjentskapet skal ikke gå på bekostning av Mzee. Etter planen skal alle sammen - det vil si Owen, Mzee og Cleo - flytte sammen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!