Kjærlighet som stinker

STAVANGER (Dagbladet): Skjerp dere, jenter! Det kan godt være at kjæresten i militæret synes det lukter godt av brevene deres, men de stakkars postmennene blir aldeles øre av odøren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ikke godt å sitte her. Hver for seg lukter parfymene godt, men sammen blir de kvalmende, sier postmann Stian Watne ved KNM «Harald Hårfagre» i Stavanger.

Hver dag kommer det lassevis med kjærlighetsbrev til de 1200 nye rekruttene. Røde hjerter og kjærlige hilsener på konvoluttene røper at det banker et ungpikehjerte der hjemme et sted.

Dusjer brevene

I tillegg til å skrive ømme ord, dusjer mange av ungpikene både brevet og konvolutten med parfyme. Det skaper en til tider uutholdelig stank på militærleirens lille postkontor.

- Det var verst for et par uker siden, like etter at de nye rekruttene var kommet. Da måtte jeg ha både vinduet og døra åpen for å få ut den verste lukta. Parfymestanken satte seg i klærne, og jeg måtte vaske hendene hele tida.

Men for soldatene i leiren betyr kjærlighetsbrevene mye.

Høydepunkt

- Postutdelingen er dagens høydepunkt. Det er alltid de samme gutta som får de mest forseggjorte kjærlighetsbrevene, og de blir misunt av alle de andre. Jeg unner dem godt, dem som får brev og kort hjemmefra. Men jentene kunne godt bremset litt på parfymebruken, sier den lett overbærende postmannen.

LUKT: Hver dag må Stian Watne holde ut lukten av en haug med parfymerte brev.