Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kjærlighet uten grenser i NRK

Verken NRK, TV2 eller TVNorge ønsker å bestemme i hvilken grad ansatte kan omgås hverandre etter jobben. - Dette har vi ikke policy på. Vi følger P4-tittelen «kjærlighet uten grenser» - det er jo en masse NRK-folk som er gift med hverandre, sier Dagsrevyens nyhetssjef Hans-Wilheim Steinfeldt til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyhetssjef Bjarne Berg i TV2 deler Steinfeldts syn på hvordan arbeidsgiver skal opptre når ansatte finner kjærligheten på arbeidsplassen. Han tror det er vel 10-20 parforhold i TV2 nå.

- Vi kan ikke nekte folk å bli glad i hverandre. Dette har aldri blitt tatt opp som noe problem, verken i klubben eller ellers. Men kanskje jeg ikke er den rette til å uttale meg, sier Berg. Han er samboer med Karin Nord som arbeider i personalavdelingen i TV2.

- Vi passer på å ikke tråkke oppå hverandre, forsikrer Berg.

- Jeg vet ikke om noen bedrifter med nedfelt policy på dette området, men jeg vet at det i banker er forbudt å inngå slike allianser av økonomiske og sikkerhetsmessige grunner: skjer det likevel må jo den ene slutte.

NRKs personaldirektør Einar Li sier at arbeidsgiver ikke har noe med arbeidstakers privatliv, forutsatt at det ikke får konsekvenser for jobben.

- Hvis noen spurte om råd ville jeg likevel sagt at det er lurt å sørge for litt avstand. Det kan jo lett bli uro rundt et forhold der en ansatt er sammen med sjefen, fordi det fort kan bli til at folk spør «så hva snakker de egentlig om hjemme?».

TV Norges nyhetssjef Halbjørn Saunes ser heller ikke noe problem i at kolleger inngår parforhold, «så lenge det ikke går utover arbeidet».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!